Ronaldo oppløst i tårer da han la opp

Kringkaster sin egen avskjed med medbrakt laptop.

«FENOMENET» GIR SEG: Ronaldo kunngjorde i dag at han legger opp som fotballspiller. Brasilianeren er tre ganger kåret til verdens beste spiller. Han er  ved siden av Zinedine Zidane den eneste som har fått utmerkelsen tre ganger. Foto: Antonio Scorza, AFP/Scanpix
«FENOMENET» GIR SEG: Ronaldo kunngjorde i dag at han legger opp som fotballspiller. Brasilianeren er tre ganger kåret til verdens beste spiller. Han er ved siden av Zinedine Zidane den eneste som har fått utmerkelsen tre ganger. Foto: Antonio Scorza, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den brasilianske fotballstjernen Ronaldo startet klokka 16 norsk tid en pressekonferanse der han forteller at han legger opp.

Han ankom pressekonferansen med en laptop som han satte på bordet foran seg, og startet en livesending som han lenker til via twitter-profilen sin.

Oppløst i tårer og med mange tunge pustepauser sitter Ronaldo i skrivende stund og forklarer hvorfor han gir seg. Pressekonferansen overføres direkte på globo.com.

- Alle her kjenner til skadehistorikken min. De siste to årene har jeg hatt en lang rekke skader. Fra det ene beinet til det andre, fra en muskel til den neste. Disse smertene fikk meg til å innse at karrieren er over, sier Ronaldo.

Ronaldo minnet også om stoffskiftesykdommen han fikk påvist av legene til Milan i 2007, som angivelig forklarte problemene han har hatt med å holde matchvekta.

- De fant ut at jeg led av en sykdom som heter hypotyreose, en tilstand som bremser stoffskiftet, og for å styre denne lidelsen måtte jeg ta medisiner som er vurdert som doping i fotball. Mange her bør angre på kommentarer om vekta mi, jeg vil bare forklare det også på slutten av min karriere, sier Ronaldo.

I Madrid ble han kjent som «El Gordo» - den tjukke - og det har ikke uvanlig å omtale brasilianeren som tjukke-Ronaldo for å skille ham fra Cristiano Ronaldo.

Ronaldo annonserte allerede i går kveld at han kom til å legge opp i dag.

- Jeg orker ikke mer. Jeg ønsket å fortsette, men jeg makter det ikke. Tiden er inne, sa Ronaldo til avisen Estado de São Paulo i går.

Han ble kåret til verdens beste spiller i 1996, 1997 og 2002. Zinedine Zidane er den eneste andre som har fått denne utmerkelsen fra Fifa tre ganger.

Med 15 mål, er Ronaldo tidendes mestscorende i VM-sluttspill, ett mål foran tyskerne Gerd Müller og Miroslav Klose.

Ronaldo ble verdensmester i 1994 - 17 år gammel og uten å slippe til på banen og i 2002.

Etter VM i 1994 ble han hentet til PSV Eindhoven. Deretter gikk veien til Barcelona, Inter, Real Madrid og AC Milan - før han i 2009 flyttet hjem til Brasil og Corinthians, der han har spilt den siste tida.