STORKAMP I MADRID: Cristiano Ronaldo og Real Madrid gjorde i går unna de siste forberedelsene før Tottenham-kampen. Foto: NTB Scanpix
STORKAMP I MADRID: Cristiano Ronaldo og Real Madrid gjorde i går unna de siste forberedelsene før Tottenham-kampen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Real Madrid - Tottenham i Champions League

Ronaldo på defensiven mot Messi: - Tror det irriterer ham

Bare ett mål i den spanske serien er milevis unna alle standarder Cristiano Ronaldo (32) har satt de siste åra. Han reddes av Champions League.

Real Madrid - Tottenham, på Viasat 4 klokka 20.45

(Dagbladet): - Jeg tror det irriterer ham. Men Ronaldo kan takke seg selv, sier Viasat-kommentator Petter Veland til Dagbladet.

Vi snakker om oversikten over målscorere i den spanske serien La Liga. Lionel Messi (30) topper statistikken med elleve mål. Ronaldo har ett mål og er bare en spiller i mengden etter åtte runder.

Mannen som vanligvis svinger taktstokken i Real Madrid har fått en spesiell sesongstart. I kveld venter Tottenham i Champions League. Her har han fire scoringer på to kamper, én bak Tottenham-spiss og toppscorer Harry Kane.

Ekstremt viktig

Ronaldo reddes sånn sett av Champions League. For er det et spørsmål som melder seg i hans alder, er det om nedturen har startet. Er den vanvittige karrieren på oppløpssida?

- Jeg ser tendenser til at han begynner å fyre opp sylindrene igjen. Scoringen mot Getafe i helga var ekstremt viktig. Hadde han ikke fått den, ville han gått sin fjerde kamp på rad i serien uten å score. Da ville fokuset blitt enda større, påpeker Veland.

Trøbbel

Det som skjer er ikke helt tilfeldig. Ronaldo skapte trøbbel for seg selv da han ble utvist i den spanske supercupen mot Barcelona i august.

Først fikk han gult kort for å ha revet av seg skjorta etter scoring. Det samme fikk han for filming. På vei ut dyttet han til dommeren, noe som førte til fem kampers karantene. Real Madrid vant supercupen med 5–1 sammenlagt. For Ronaldo – derimot – ble konsekvensene tøffe.

I TRENING PÅ VALDEBEBAS: Real Madrid har ikke hatt en så veldig god sesongstart i Spania. Men i Champions League kan klubben vise til to seire. Foto: NTB Scanpix
I TRENING PÅ VALDEBEBAS: Real Madrid har ikke hatt en så veldig god sesongstart i Spania. Men i Champions League kan klubben vise til to seire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han kan takke seg selv, slår Veland fast.

Ronaldo og Messi har fulgt hverandre som skygger gjennom hele karrieren. Siden 2008 har de byttet på å bli kåret til verdens beste fotballspiller. Messi fem ganger, Ronaldo fire.

At Messi har fått et solid forsprang i La Liga, ser ikke bra ut for CV-en til Ronaldo. Men i Champions League har han kommet best i gang. To mål mot APOEL Nikosia og to mål mot Borussia Dortmund vitner om fortsatt kvalitet. Messi har to.

- Ronaldo og Messi blir ofte satt opp mot hverandre i en negativ tone. Men det er et misforstått bilde at de ikke liker hverandre, sier Veland.

- De pusher hverandre på en måte som er enestående. De holder hverandre på tå hev – og er den ubestridte nummer én og nummer to.

Svak start

Med en Ronaldo som ikke har vært helt i harmoni, har heller ikke Real Madrid overbevist. I Spania ligger laget på tredjeplass, fem poeng bak serieleder Barcelona. Mellom de to storhetene har Valencia plassert seg.

Tottenham på Estadio Santiago Bernabéu i kveld blir en fin målestokk på hvor laget står internasjonalt.

- I La Liga har laget havnet i en situasjon du ikke trodde at de skulle gjøre. Det er under pari. De har avgitt poeng mot lag som ikke er de antatt beste. Men det er ingen krisestemning. Det er ingen som rasler med sablene. Kampene mot Valencia (2-2), Levante (1–1) og Real Betis (1–2) blir sett på som arbeidsuhell som kom litt tettere enn vanlig, sier Veland.

- Jeg er ganske sikker på at det kommer til å gå seg til.

109 mål

Totalt i Champions League har Ronaldo 109 mål mot Messis 96. Gareth Bale har - nær sagt som vanlig - problemer med muskulaturen og er ikke aktuell mot gamleklubben Tottenham.

Spurs-manager Mauricio Pochettino røper at det ikke blir aktuelt å legge seg bakpå.

- Vi skal prøve å dominere kampen. Vi vil prøve å presse høyt – være aggressive og tapre. Det er sånn vi ønsker å spille fotball. Men det blir en massiv utfordring, påpeker han.