Ronaldo på topp

Dagbladet.nos lesere virker ganske sikre på at Ronaldo er VMs beste spiss. Sjekk hvem som ligger best an i kampen om å komme på stjernelaget, og send oss ditt forslag.

Dagbladet.no presenterte sitt foreløpige VM-lag i forrige uke, og inviterte samtidig leserne til å sende inn sine egne forslag.

På fredag presenterer vi det endelige VM-laget, og foreløpig ligger disse spillerne best an i kampen om å få være med i startelleveren:

Keeper:

Vi foreslo Oliver Kahn, og det er også han som ligger best an blant leserne. Like bak jager imidlertid Buffon, Rüstu, og Casillas.

Fifa kårer også sitt all-star-lag i disse dager, og 10 eksperter skal fortelle oss hvem som egentlig var best i årets VM. Pele skal lese opp det definitive fifa-laget på fredag.

I tillegg til å droppe Buffon fra lista over de beste keeperne, har de tatt med Kahn, Casillas, Rüstu, Marcos, og Lee-Woon-Jae.

Forsvar:

Dagbladet.nos lesere er ikke helt enig med oss i at Miaymoto fortjener en plass i startelleveren. Leserne mener så langt at det vi i media har kalt et vaklende forsvar bør belønnes med to av tre spillere blant de beste forsvarerne i verden. Både Roberto Carlos og Cafu bør være med, sammen med Dagbladfavoritten Rio Ferdinand.

Interessant nok er det disse spillerne som leder klart blant de innsendte forslagene, mens ekspertpanelet i fifa ikke finner plass til Rio Ferdinand blant sine kandidater. Fifa har i stedet valgt å nominere Ferdinands forsvarskollega Sol Campbell, sammen med blant andre Johan Mjällby og Alpay Vzalan.

Midtbane:

Zidane er vår og deres favoritt på midten. Selv om Michael Ballack har imponert både i Champions League og i sluttspillet, og ligger like bak, er det ingen tvil om at Zidane fikk vist nok i sin ene kamp til å overbevise de fleste om sine kvaliteter. Sammen med David beckham, Rivaldo, Recoba, og Ronaldinho utgjør Zizou lesernes foreløpige midtbane. Den foreløpige reservebenken inneholder navn som Figo, Dioup, Mendieta, og Scholes.

Fifa er ikke imponert over Zidane og har unnlatt å ta ham med i nominasjonsrunden. I stedet har de valgt å satse på blant andre Inamoto og Nakata fra Japan, Claudio Reyna fra USA, og Yoo Sang-chul fra Sør-Korea.

Spisser:

Ronaldo befinner seg på de aller flestes favorittlag fra VM. Men i motsetning til Dagbladet.no mener leserne at det er Christian Vieri som bør spille på topp sammen med ham, og ikke El-Hadji Diouf som vi foreslo. Men Diouf er ikke langt unna, og Miroslav Klose plukker også godt med stemmer, så ingenting er avgjort på topp.

Fifa har selvsagt alle disse fire spillerne med i nominasjonen, men de plusser på med endel spillere som ikke er like populære blant oss. Jon Dahl Tomasson, Henrik Larson, Michael Owen, og Landon Donovan er navn fifa vurderer. Det gjør ikke vi foreløpig, men det kan du være med på endre. Send oss ditt VM-lag nå!

FORSVARER MED KRUTT I FOTEN: Roberto Carlos er blant spillerne Dagbladet.nos lesere har størst tillit til.
FRANSK SISU: Zinedine Zidane fikk lite spilletid i VM på grunn av låskaden, men han har overbevist nok til å ligge godt an i kampen om å komme på lesernes favorittlag fra VM.
NESTEN KONGE: Mange har latt seg imponere over Christian Vieris egenskaper foran mål, og ser helst at han bekler spissrollen sammen med Ronaldo.
VERDENS BESTE KEEPER? De fleste vil se Oliver Kahn vokte sitt lags mål og har valgt ham som førstekeeper på VMs all-star-lag.