Ronaldo reddet heldige United

Brutalt ran på Craven Cottage.

(Dagbladet.no): Fulham - Manchester United 1-2.

Et hardtkjempende Fulham anført av en glimrende Simon Davies kunne bidratt til ytterligere spenning i ligainnspurten i dag. Hjemmelaget var klart best, og det så lenge ut til at en god Van der Sar i United-målet skulle være det eneste som kunne hindre tap for rødtrøyene.

Men Fergusons menn har en utrolig flyt om dagen, og med gull i blikket ga United-spillerne Fulham en leksjon i effektiv fotball.

- All ære til Fulham, de ga oss aldri ro med ballen, sa Ferguson etter kampen, ifølge Sportinglife.

- Etter den følelsesmessig krevende kampen i Lille var vi tomme. Vi kjempet i oppoverbakke, og må nok takke de to målscorerne for at de reddet oss i dag, sa Ferguson.

Van der Sar begynte vaklende 

Tilskuerne på Craven Cottage fikk se en underholdende og jevnspilt førsteomgang.

Simon Davies var veldig frisk fra første sekund, og bryst-volley-forsøket hans etter syv minutter kunne fort endt i en fantastisk scoring. Men treffet var ikke helt krystallrent, og Van der Sar kunne følge skuddet utenfor sitt høyre kryss.

FRELSEREN: Cristiano Ronaldo avgjorde for United igjen, i en kamp hvor ligalederen fort kunne ha mistet alle poengene. Foto: AP
FRELSEREN: Cristiano Ronaldo avgjorde for United igjen, i en kamp hvor ligalederen fort kunne ha mistet alle poengene. Foto: AP Vis mer

Det er mer enn nederlenderen maktet etter 17 minutter. Simon Davies ble spilt vakkert gjennom, Van der Sar dro på oppdagelsesreise ut mot sekstenmeteren, og var ikke i nærheten av å nå først frem til ballen.

Davies fikk pirket ballen til siden, hvor Brian McBride dukket opp og plasserte den iskaldt forbi de hjemløpende beina til Vidic og Ferdinand, via stolpen og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Van der Sar imponerte ingen ved den anledningen, og tydelig rystet holdt han på å skape trøbbel for seg selv igjen like etter, med et klønete mottak som han så vidt fikk rettet opp foran en jaktende Radzinski. Fulham var best de første tyve minuttene.

Likevel holdt Cristiano Ronaldo på å utlikne for United etter halvspilt omgang, portugiseren avanserte inn i sekstenmeteren men skuddet gikk like utenfor.

Men United kjempet seg inn i kampen, og utlikningen kom på den praktfulle måten. Moritz Volz mistet ballen på egen halvdel. Rooney tok den med seg i stor fart mot mål, og vendte opp ved hjørnet av sekstenmeteren.

Med løftet blikk fant han Ryan Giggs på bakre stolpe, og med et volleyskudd velsignet med litt godvilje lurte waliseren ballen i mål. Giggs nærmer seg 100 ligamål for United med stormskritt, nå mangler han to.

Fem minutter før pause burde til og med Patrice Evra sendt rødtrøyene i ledelsen. Henrik Larsson vant en duell innenfor hjørnet av sekstenmeteren, og Evra fikk sjansen alene mot Lastuvka i Fulham-målet. Men litt for varm i toppen fikk ikke franskmannen samme dreis på volleyen som sin rutinerte lagkamerat noen minutter tidligere, og feide ballen utenfor.

En fantastisk Davies ikke nok

Ronaldo reddet heldige United

Andre omgang begynte med nok en stor prestasjon av Simon Davies, og fortsatte med Fulham-storspill.

Like etter pause: Etter å ha tatt turen innom et par hoder inne i sekstenmeterfeltet havnet ballen hos Davies, som sto med ryggen mot mål. Lynraskt og med én ballberøring vendte waliseren seg og smalt ballen på volley ned mot hjørnet, men en like lynrask nederlender hindret scoring.

Utsøkt detalj av Davies, oppreisning for Van der Sar etter den svake førsteomgangen, og Van der Sar ble viktig.

52 minutter: Nok et strålende angrep av Fulham, nok en gang var Simon Davies hjernen bak. Den tidligere Tottenham-spilleren dro i gang på vakkert vis, Michael Brown overlappet på høyresiden. Browns innlegg møtte Radzinskis hode på bakre stolpe, men ballen smalt i tverrliggeren.

Fulham hadde helt klart fortjent en ledelse på dette tidspunktet.

For Davies var virkelig i storslag på Craven Cottage i dag. Mens tverrliggeren fortsatt ristet etter Radzinskis heading stjal han ballen foran Patrice Evra like utenfor sekstenmeteren og fyrte av.

Men Fulham har bare 13 mål på 14 hjemmekamper denne sesongen, og igjen fikk vi kanskje se hvorfor. Skuddet gikk rett på Van der Sar, og nederlenderen tok seg også av returen fra Davies. Det var rett og slett bare en scoring som manglet for banens beste.

68 minutter: Ny stor Fulham-sjanse, ny god Van der Sar-redning. Målscorer McBride ble spilt gjennom og videreførte pasningen i et skudd mot borterste hjørne. Men Van der Sar er lang og har sikre hender, og hindret Fulham-spillerne nok en gang.

- Fulham vil nok føle seg snytt, og vi kan se til Van der Sars prestasjoner for å finne årsaken til seieren, sa Alex Ferguson.

For den lå der i bakhodet hele tiden, den velkjente følelsen av at det bare skulle ett godt United-angrep til, en genistrek fra Cristiano Ronaldo, eller en klasseavslutning av Wayne Rooney, for å tippe dette i ligalederens favør.

Og det ble Ronaldo denne gangen også, bare tre minutter før slutt.

Portugiseren satte sedvanlig fart mot Cristanval, og skar inn i feltet. En berøring til siden, et heldig treff innom Cristanval og Lastuvka var utspilt.

2-1 til Manchester United, stygt urettferdig, men aldri overraskende.

Når United kommer fra kamper som denne med tre poeng, da lukter det ligagull av hele Manchester.

Ikke bekymret for Chelsea

Cristiano Ronaldo reddet United for n\'te gang denne sesongen, og etter kampen insisterte han på at ingen bruker tid på å bekymre seg for Chelsea i Manchester.

- Det viktiste er Manchester. Ikke tenk på Chelsea og avstanden på ni poeng, sa han til Sky Sports, og innrømmet samtidig at United var heldige i dag.

- Dette var en tøff kamp og jeg synes Fulham spilte veldig bra, sa Ronaldo.

- Etter Champions League virket laget slitent. Fulham var kanskje bedre i andre omgang, men sånn er fotballen - noen ganger vinner du ikke selv om du spiller bedre.

FORMIDABEL: Simon Davies gjorde sitt absolutt beste for å stoppe United i dag, men selv det beste var ikke nok.