Ronaldo røpet klubbvalget etter EM-exiten

Avslørte hvor han vil spille neste sesong.

BASEL (Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo har latt presse, lagkamerater og fans vente i ukesvis. Spørsmålene om framtida har for det meste blir parert med kryptiske svar - men etter Portugals EM-exit torsdag kveld gikk han langt i å røpe hvor hvor han ønsker å spille neste sesong: I Real Madrid.

Dagbladet.no sto ringside da spanske journalister stimlet rundt Ronaldo i intervjusonen rundt midnatt.
Spørsmål på engelsk prellet av - spørsmål på spansk ble besvart. Etterpå fikk Dagbladet.no og flere engelske journalister oversatt sitatene av en journalist fra Madrid-avisa AS, som tok opp seansen på lydbånd.  

På spørsmål om det ville bli vanskelig å forlate Manchester United, skal Ronaldo ha svart:

- Det vil bli veldig vanskelig å forlate Manchester. Avgjørelsen min ble tatt for lenge siden. Jeg skal til Manchester for en mindre operasjon om to dager. Da vil jeg annonsere det alle vet allerede. Det er en drøm for meg, det er noe jeg har drømt om siden jeg var en liten gutt.

Spilte ingen stor kamp 
 
23-åringen spilte ingen stor kamp mot Tyskland, og marsjerte i garderoben som en av de aller første. Først nærmere midnatt dukket han opp i pressesonen, etter å ha gjort unna TV- intervjuene. Først virket han ikke spesielt snakkesalig, men som vanlig kom han på glid etter hvert.

Også denne gangen lot Ronaldo være å nevne Real Madrid med et ord. Men uttalelsene han ga kunne knapt misforstås.

For Ronaldo har aldri lagt skjul på at vil spille for Real Madrid på et eller annet tidspunkt i karrieren. Spørsmålet er om Manchester United vil tviholde på ham. Sir Alex Ferguson har varslet at United heller setter Ronaldo på tribunen enn å selge til Real Madrid.


Forgjeves for Ferguson?
Engelske aviser har også skrevet at Ferguson forgjeves har forsøkt å komme i kontakt med sin juvel. Det avviste Ronaldo i natt.

- Det er ikke sant at jeg ikke har svart Ferguson. Men jeg har heller ikke snakket med ham, fordi det er EM, hevdet Ronaldo.


Skysports.com
 mener å vite at Ronaldo at Ronaldo ikke har bestemt seg for om han vil stikke fra de regjerende Premier League og Champions League-mesterne: 

PRATET MED PRESSEN: Etter kampen ga Ronaldo svaret på framtidsplanene sine. FOTO: DOMINIC FAVRE/ EPA
PRATET MED PRESSEN: Etter kampen ga Ronaldo svaret på framtidsplanene sine. FOTO: DOMINIC FAVRE/ EPA Vis mer

- Jeg vil snakke med Manchester United. Jeg vil forsøke å få i stand en avtale, og så får vi se, sa stjernevingen til Sky Sports News.

Ronaldo røpet klubbvalget etter EM-exiten