Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo rundet 40 i målorgie

Real Madrid valset over nedrykksklare Almería i siste seriekamp.

HISTORISK SCORING: Cristiano Ronaldo nådde et scoringsantall ingen andre har oppnådd tidligere i La Liga-sammenheng da han satte inn sitt 39. seriemål fire minutter ut i kampen mot allerede nedrykksklare Almería.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White
HISTORISK SCORING: Cristiano Ronaldo nådde et scoringsantall ingen andre har oppnådd tidligere i La Liga-sammenheng da han satte inn sitt 39. seriemål fire minutter ut i kampen mot allerede nedrykksklare Almería.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid - Almería 8-1.

Cristiano Ronaldo kopierte Telmo Zarraonandias bragd fra 1950-51-sesongen og Hugo Sanchez' mesterstykke fra 1989-90 da han noterte seg for sitt 38. seriemål for året med en frisparkperle av de sjeldne mot Villarreal.

Der mange trolig ville ha sagt seg fornøyde med å ha levert den mest produktive La Liga-sesongen noensinne målt i scoringer, ville den ærgjerrige portugiseren ha mer.

Da Real Madrid tok imot allerede nedrykksklare Almería i siste serierunde på Santiago Bernabeu var det ikke spørsmålet om, men når han kom til å forbedre scoringsrekorden han hadde delt med Zarraonandia og Sanchez i en snau uke.

Svaret var tre minutter og 38 sekunder da han styrte en stuss fra Sergio Ramos i mål ved bakre stolpe.

Den 39. fulltrefferen var blant de enkleste av dem alle, på det som etterhvert ble en enkel kveld på jobb for det spanske hovedstadslagets stjernegalleri.

Adebayor-hattrick Kalu Uche brakte rikitgnok snev av spenning tilbake i oppgjøret da han reduserte til 1-2 for Almería et par minutter etter at Emmanuel Adebayor hadde lagt på til 2-0 halvtimen ut i kampen.

Etter pause ble det imidlertid enveiskjøring av den brutale sorten i gjestenes avskjed med La Liga.

Karim Benzema og Emmanuel Adebayor scoret to ganger hver i annen omgang. Særlig førstnevntes 5-1 scoring var et høydepunkt, og kom etter kontringsfotball av ypperste klasse.

Sistenevnte har gitt tydelig uttrykk for at han gjerne vil at oppholdet i Madrid skal gjøres permanent, og leverte en sterk søknad om å få ønsket sitt oppfylt med hattrick. Adebayor var en konstant trussel, og viste en egen evne til å dukke opp på rett sted til rett tid kampen igjennom.

Ikke skuddredd Ronaldo, ivrig etter å pynte på sin ferske rekord, skulle til slutt også få belønning etter utallige avslutningsforsøk.

Kvarteret før slutt fikk han fritt leide på sin vei framover av et passivt Almería-forsvar, og kunne uten press på seg hamre ballen forbi keeper Estebán.

Etter tilsynelatende å ha irritert seg mer over egne bom enn gledet seg over lagkameratenes scoringer, påspanderte Ronaldo seg sitt bredeste glis da ballen omfavnet nettmaskene.

11 mål på to uker Før bortekampen mot Sevilla 7. mai sto han med 29 seriemål, og var på etterskudd mot Lionel Messi i kampen om «Pichichi»-trofeet.

To uker og 11 fulltreffere senere, endte Ronaldo med formidable 40 ligamål, og ender dermed også opp som toppscorer i Europa med mindre noe helt spesielt skulle skje.

VIKTIGE BIDRAGSYTERE: Tomålsscorer Cristiano Ronaldo og tremålsscorer Emmanuel Adebayor bidro til at serieavslutnignen ble en lystig affære på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White
VIKTIGE BIDRAGSYTERE: Tomålsscorer Cristiano Ronaldo og tremålsscorer Emmanuel Adebayor bidro til at serieavslutnignen ble en lystig affære på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White Vis mer

- Jeg vil takke lagkameratene mine for å ha hjulpet meg med å få disse 40 målene. «Pichichi»-trofeet er for dem og for fansen, sier en ydmyk Ronaldo.

Den portugisiske målmaskinen sørget også for at unggutten Joselu fikk en drømmedebut da han serverte 21-åringen med en millimeterpresis cross.

Dermed avsluttet Real Madrid sesongen med kalassifrene 8-1 og 102 scoringer på 38 seriekamper, slik de gjorde i fjor. Aldri tidligere har et La Liga-lag endt på et tresifret scoringsantall to sesonger på rad.

Men i den viktigste kolonnen på tabellen - den for poengsum -  er det fire poeng opp til seriemester Barcelona.

Ronaldo mener scoringsstatistikken uansett bør være en kilde til inspirasjon i forsøket på å bryte erkerivalens hjemlige dominans.

- Sesongen endte ikke slik vi ønsket, men treneren ville at vi skulle score mange mål for å tenne nye håp for neste sesong, sier han.

DRØMMEDEBUT: 21-åringen Joselu slapp til i sluttminuttene for Real Madrid, og brukte ikke mer enn to minutter på å få sitt første mål for klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White
DRØMMEDEBUT: 21-åringen Joselu slapp til i sluttminuttene for Real Madrid, og brukte ikke mer enn to minutter på å få sitt første mål for klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media