Ronaldo rykket seg fri og scoret kampens eneste mål

Forsvarer tabelltoppen.

Real Madrid gjorde et nytt forsøk på å rykke fra konkurrentene i spansk 1. divisjon da Málaga ble slått 1-0 på bortebane i dag.

Cristiano Ronaldos 39. mål for sesongen avgjorde for hovedstadslaget på solkysten. Midtveis i første omgang ble han spilt fram av Gareth Bale og avsluttet med et ustoppelig skudd forbi Willy Caballero.

Málaga-keeperen var ellers i godt slag og nektet Ronaldo flere scoringer enn den ene.

Real mistet Karim Benzema med en muskelskade, men burde ha scoret flere ganger før hjemmelaget satte inn en sluttspurt. Nordin Amrabat hadde flere gode muligheter til å utligne før midtstopper Sergio Sanchez satte den største sjansen utenfor et kvarter før slutt.

Med seieren økte Real Madrid til seks poengs luke til byrival Atlético, som spilte mot Espanyol senere i kveld.

Viktige poeng Real er sju poeng foran erkerivalen Barcelona, som møter Osasuna søndag. Neste helg er det storkamp mellom Real Madrid og Barcelona.

- Dette var tre veldig viktige poeng. Vi må se søndag om Barcelona greier å kutte luken igjen. Det er ti kamper igjen, og vi må spille alle som om det er den siste, sa Xabi Alonso til CanalPlus.

Real Madrid spiller tirsdag returkamp mot Schalke i mesterligaen, men det er bare en formalitet etter 6-1-seier på bortebane.

- Vi retter blikket først mot tirsdag, så mot søndag. Jeg tror ikke El Clásico vil avgjøre serien, men det blir veldig viktig, sa Alonso.

Rayo over streken Tidligere lørdag klatret Rayo Vallecano over nedrykksstreken for første gang denne sesongen med 3-1-seier over Almería. Joaquin Larrivey var helten med to scoringer.

Rayo tok sin tredje strake seier og har nå fire lag bak seg.

- Vi er glade for dette, men selvsagt kan vi ikke slappe av ennå. Vi er langt fra trygge, sa trener Paco Jemez.

Tidligere Barcelona-spiss Nolito ga Celta 1-0-seier borte mot Levante, som misset et straffespark i annen omgang. David Barral skjøt i tverrliggeren.

(NTB)