Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo-salget en massiv fordel for oss

Richards og City stinne av selvtillit foran byderbyet.

SURFER PÅ MEDGANGSBØLGE: Micah Richards scoret i helgens etterhvert så famøse kamp mot Arsenal, som besørget at Manchester City fortsatt er uten poengtap i årets Premier League. Nå venter byrival United på søndag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
SURFER PÅ MEDGANGSBØLGE: Micah Richards scoret i helgens etterhvert så famøse kamp mot Arsenal, som besørget at Manchester City fortsatt er uten poengtap i årets Premier League. Nå venter byrival United på søndag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fjoråret viste at Manchester City fortsatt hadde et godt stykke å gå før de matchet byrival United etter 0-1 på hjemmebane og 0-2 på bortebane i ligaen.

En hektisk overgangssommer kan imidlertid ha rokket ved styrkeforholdet: Der Manchester United har mistet Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez, har City sikret seg sistnevnte i tillegg til en imponerende samling godt etablerte Premier League-profiler.

Med fire strake kamper uten poengtap inn i den nye sesongen, er selvtilliten skyhøy på Eastlands, og forsvarsspiller Micah Richards gir den gladelig et ansikt når han mener det er et svekket United som står på motsatt banehalvdel rundt klokka halv tre på søndag ettermiddag på Old Trafford.

Han tolker særlig Ronaldos avgang til Madrid som en gigantisk fordel for gjestene, som tok skalpen på storebror med et langt svakere lag ved to anledninger i 2007-2008-sesongen. Det sier han vel vitende om at byrivalen har kommet seg mer enn greit over tapet av folk som Eric Cantona, Jaap Stam, David Beckham, Roy Keane og Ruud van Nistelrooy opp gjennom årene.

STORT SAVN: Michae Richards (t.h.) er fullstendig klar over at byrival Manchester United har kommet styrket ut av salg av storstjerner ved flere anledninger. Likevel mener forsvarsspilleren at tomrommet Cristiano Ronaldo etterlater, er en stor fordel for City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STORT SAVN: Michae Richards (t.h.) er fullstendig klar over at byrival Manchester United har kommet styrket ut av salg av storstjerner ved flere anledninger. Likevel mener forsvarsspilleren at tomrommet Cristiano Ronaldo etterlater, er en stor fordel for City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

- United har alltid klart å erstatte tapet av store stjerner tidligere, men det at Ronaldo ikke spiller er en massiv fordel for oss, sier Richards, ifølge Manchester Evening News.

- Elsker utfordringen
Når det er sagt, understreker høyrebacken at utfordringen som venter på søndag, er den største så langt for et lag som flørter med tanken på å bryte monopolet til de såkalt fire store allerede denne sesongen.

- Dette er definitivt en stor test for oss. Det er alltid vanskelig å dra til Old Trafford, men for et par sesonger siden klarte vi å vinne begge kampene mot dem ved å vinne der. Derfor ser jeg ingen grunn til at vi ikke skulle klare det i år. Vi er oppgaven modne. Vi har bedre spillermateriell nå og ser fram mot kampen. Vi elsker dessuten utfordringen. Det å spille i et derby er en ubeskrivelig følelse for spillerne. Vi har et par nye ansikter som ikke har opplevd å spille i et Manchester-derby tidligere, men jeg er helt sikker på at de er klare når fløyta går, sier Richards.

Det er imidlertid ikke bare United som er svekket foran helgens Premier League-godbit. Selv om Citys tap er av den mer midlertidige sorten, må de unnvære Emmanuel Adebayor med karantene. Dessuten er Carlos Tevez høyst tvilsom med skade. Det er også spørsmålstegn ved Roque Santa Cruz, som ennå virker å være et stykke unna debuten i lyseblått. Fra før er Robinho og Benjani uaktuelle. Med Valeri Bojinov, Felipe Caicedo og Jô ute på lån, etterlater det Craig Bellamy som den eneste friske angriperen.

Jakter på overtak
United-midtstopper Jonny Evans finner også fram en advarende pekefinger mot foreløpig seiersvante spillere i Manchesters Eastlands.

IMPONERT: Jonny Evans (t.h.) er imponert over Manchester Citys sesongstart, men er optimistisk foran søndagens byderby.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MUSTAFA OZER
IMPONERT: Jonny Evans (t.h.) er imponert over Manchester Citys sesongstart, men er optimistisk foran søndagens byderby.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MUSTAFA OZER Vis mer

- Vi kjenner alle til rivaliseringen mellom United og City, og det er alltid godt å skaffe seg et overtak på dem. De har kommet seg i posisjon der oppe. Det er en lang sesong, men de fortjener honnør for en god sesongstart, sier nordiren til manutd.com.

United var tidvis glimrende mot et annet ubeseiret mannskap, Tottenham, sist helg, og det tar Evans til inntekt for at de regjerende mesterene er på vei mot storformen. 

- City har hatt en strålende start, men prestasjonen vår mot Spurs sist helg var fantastisk. Gutta reiste seg på en brilliant måte etter å ha havnet under tidlig, og hånderte også å spille med 10 mann da Scholsey (Paul Scholes) ble utvist.  Jeg satt og så på fra benken, og det var en av de beste forestillingene jeg har sett vi har spilt på lang tid, sier Evans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling