Ronaldo satte Messi i skyggen

Åtte scoringer, straffebom, straffescoring og rødt kort. Superduellen inneholdt det meste.

SUPERDUELL: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi møttes trolig for siste gang på fotballbanen. Foto: Hussein Malla/AP/NTB
SUPERDUELL: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi møttes trolig for siste gang på fotballbanen. Foto: Hussein Malla/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PSG - Riyadh All-Star 5-4 (2-2)

Det var en tidvis utskjelt kamp som ble spilt i Saudi-Arabia - en ren reklameplakat for landet som har plassert seg selv som en potensiell makthaver i fotball.

Og arrangøren fikk valuta for pengene i oppgjøret som i stor grad handlet om superduoen Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. For kampen hadde det meste: Straffebom, mange scoringer, rødt kort og et stjernegalleri som viste seg fram på godt og vondt.

Ronaldo og Messi ble begge byttet ut etter en times spill. Ronaldo etter å ha scoret to mål - Messi scoret ett.

Dermed stakk Ronaldo, som også hovnet opp i ansiktet etter et slag i første omgang, av med den interne seieren i den kampen. Seieren gikk til Messi og PSG.

HOVEN: Cristiano Ronaldo etter et slag fra keeper Keylor Navas. Foto: Fayez NURELDINE / AFP / NTB
HOVEN: Cristiano Ronaldo etter et slag fra keeper Keylor Navas. Foto: Fayez NURELDINE / AFP / NTB Vis mer

Scoringer og drama

Ronaldo var kaptein for det sammensatte laget bestående av de to saudiarabiske klubbene Al-Nassr og Al-Hilal - «Riyadh All-Star».

På motsatt banehalvdel startet stjernetrioen Neymar, Kylian Mbappé og Lionel Messi. Særlig duellen mellom Ronaldo og Messi - de to beste spillerne de siste tiårene - fikk oppmerksomhet før kamp.

1-0: Lionel Messi med en frekk avslutning. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB
1-0: Lionel Messi med en frekk avslutning. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Vis mer

Det var også Ronaldos første kamp etter overgangen til Saudi-Arabia, og det var ikke noen tvil om hvem som var det store trekkplasteret på tribunen.

Og Ronaldo taklet tidlig Messi, før sistnevnte stjal overskriftene da han satte inn 1-0 med en frekk avslutning. Det var en strålende ball fra Neymar som Messi satte inn på første berøring.

Ronaldo virket spillesugen og leverte noen lekre detaljer før pause. Etter en snau halvtime fikk han sjansen fra krittmerket, etter at keeper Keylor Navas kom borti portugiseren med armen da han skulle bokse ballen.

STRAFFET: Cristiano Ronaldo fikk straffe etter denne duellen. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/NTB
STRAFFET: Cristiano Ronaldo fikk straffe etter denne duellen. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/NTB Vis mer

Keeperen var totalt uenig i avgjørelsen, men fikk det gule kortet. Ronaldo, som var tydelig hoven i ansiktet etterpå, var sikker fra ellevemeteren og hamret ballen i mål via stolpen.

Så skjedde det mye i løpet av få minutter. Først ble PSGs Juan Bernat utvist for en felling som bakerste mann, før stopper Marquinhos satte inn 2-1 med en lekker avslutning fra fem meter.

Neymar kunne økt ledelsen til 3-1 på overtid i andre omgang, men satte ballen rett på keeper - et veldig svakt forsøk fra brasilianeren. I stedet ble det 2-2 da Ronaldo først hamret ballen i stolpen, før han dunket inn sin egen retur.

Målene rant inn

Ronaldos tidligere lagkamerat Sergio Ramos satte inn 3-2 etter et vakkert forarbeid av Kylian Mbappé i forkant. Angriperen serverte stopperen på blank kasse etter 53 minutter.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Soo Jang utliknet til 3-3 på en corner, før Mbappé gjorde det Neymar ikke klarte tidligere i kampen: å score på straffespark.

Like etterpå ble stjernetrioen Neymar, Messi og Ronaldo byttet ut - til fortvilelse for tilskuerne på tribunen.

Innbytter Hugo Ekitike la på til 5-3 da han kom alene med keeper snaut ti minutter før slutt. På overtid kom reduseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer