Ronaldo savner mamma

Mens Manchester United venter på kveldens mesterliga-åpning mot Panathinaikos venter Cristiano Ronaldo (18) på mamma.

LONDON (Dagbladet): Én måned etter den fantastiske debuthalvtimen mot Bolton bor Old Traffords nye nummer sju fortsatt på hotell. Først i neste uke blir leiligheten hans i United-området Cheshire klar.

Uten mamma, kjæresten Jordana og resten av familien er det ikke like lett å være det mange glemmer at han er - bare 18 år.

- Selv om jeg har det helt fantastisk i Manchester United og mamma har vært her tre ganger, kan det bli litt ensomt iblant. Jeg savner familien min, sier Ronaldo.

- Men jeg skjønner jo at det er viktig å stå på egne bein.

Riverdanser

Mot Charlton lørdag leverte Ronaldo igjen en forestilling som gjør ham hyperaktuell til mesterligadebut mot Panathinaikos på Old Trafford i kveld. Overstegfintenes største sønn hadde en stor ettermidag på sørsiden av Themsen.

Bests arvtaker

I løpet av de siste 30 åra har unge, dribleglade angripere i Manchester United stadig vekk fått stempelet «den nye Best». Nå fastslår originalen selv at bare Ronaldo fortjener tittelen.

- Flere spillere i løpet av tida er blitt beskrevet som den nye Best, men dette er første gang det er en kompliment til meg, sier United-legenden til Manchester Evening News.

Best er full av lovord om den portugisiske 18-åringen som kom til Old Trafford for 144 mill. kroner i sommer.

- Noen spillere har hatt fellestrekk med meg, men denne gutten har mer enn alle andre. Spesielt fordi han er tobeint. Han kan spille på begge kantene, dribler seg lett forbi spillere og slår farlige innlegg med begge bein, sier Best.

Nordirske Best liker også at Ronaldo ikke lar stygge taklinger stoppe ham.

- Jeg pleide å kose meg når forsvarere sparket meg opp i lufta. Det gjorde meg bare mer bestemt på å gjøre narr av dem, sier Best som på mot slutten av karrieren også var kjent som en playboy og alkoholiker.

Egenskaper han helt sikkert ikke håper Ronaldo også har arvet.

«Pappa» Alex

Med mamma i Portugal har han fått en far på Old Trafford. Ferguson kjører nå Beckham-oppdragelsen sin - den som holdt ballikonet i øra inntil han gjennom ei berømt jente møtte verden utenfor Old Trafford med et brak - overfor Ronaldo. Den som handler om streng disiplin, minimal mediekontakt, lav profil og «du skal vite at det er resten av verden mot Manchester United».

Drømmer om revansje

Alex Ferguson legger ikke skjul på at alt nå handler om å hente tilbake trofeet Solskjær vant for dem i Barcelona i 1999. Vårens tap for Real Madrid svir fortsatt.

BLIR TATT HARDT: Cristiano Ronaldo herjer til tider i Manchester United, men teknikeren blir også tatt hardt av motstanderne. Her har han blitt taklet av Graham Stuart i helgas møte med Charlton. <!--FOTO-->