I HUNDRE: Cristiano Ronaldo fortsetter å levere varene for Real Madrid. Her gratuleres han av lagkameratene etter sitt første mål i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
I HUNDRE: Cristiano Ronaldo fortsetter å levere varene for Real Madrid. Her gratuleres han av lagkameratene etter sitt første mål i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Laurent CiprianiVis mer

Ronaldo scoret sitt 100. mål for Real Madrid - etter 105 kamper

Spanjolene til sluttspill etter fire seire og null baklengs.

(Dagbladet): Lyon - Real Madrid 0-2.

I går scoret Leo Messi sine mål nummer 200, 201 og 202 for Barcelona, i kveld var det hans Madrid-rival Cristiano Ronaldo sin tur til å nå et rundt tall.

Portugiseren satt nemlig inn sine mål nummer 99 og 100 i bortekampen mot Lyon, et antall han har trengt smått utrolige 105 kamper på å nå.

To dødballer
I dag var det to dødballer som gjaldt for Ronaldo, som ga Real Madrid ledelsen med et knallhardt frispark etter halvspilt førsteomgang, og satte inn sitt andre fra straffemerket drøyt tjue minutter før full tid.

Seieren i Frankrike var Real Madrids fjerde strake i årets Champions League, og de hvite har fortsatt til gode å slippe inn mål i turneringen.

Det betyr også at spanjolene allerede er klare for åttedelsfinale, og kan konsentrere seg om å holde Ajax bak seg i de to siste gruppespillrundene.

Cristiano Ronaldo står forøvrig med 14 mål på 16 kamper hittil denne sesongen. Leo Messis 202 scoringer har kommet i løpet av 286 kamper for Barcelona.

Ajax på andre
Ajax utnyttet altså Lyon-tapet til å ta kommandoen i kampen om den andre plassen videre fra gruppa, da de slo Dinamo Zagreb med 4-0.

NUMMER HUNDRE: Cristiano Ronaldos andre scoring, fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Pratta
NUMMER HUNDRE: Cristiano Ronaldos andre scoring, fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Pratta Vis mer

Danske Christian Eriksen var ifølge NTB delaktig i det meste, selv om han ikke scoret selv. Det kroatiske laget har på sin side spilt bort alle sjanser til å gå videre til cupspillet.

Målene i første omgang kom fra backen Gregory van der Wiel og spissen Miralem Sulejmani.

I annen omgang trygget spissen Siem de Jong seieren med sin 3-0-scoring etter 65 minutter. Nicolás Lodeiro fastsatte resultatet på overtid.