FESTSPILL: Real Madrid underholdt i 2 x 45 i den streikeforsinkede sesongåpningen, og Cristiano Ronaldo åpnet med hattrick. Foto: Cesar Manso, AFP/Scanpix
FESTSPILL: Real Madrid underholdt i 2 x 45 i den streikeforsinkede sesongåpningen, og Cristiano Ronaldo åpnet med hattrick. Foto: Cesar Manso, AFP/ScanpixVis mer

Ronaldo scoret tre av seks for Real Madrid

Hansken er kastet, Messi!

(Dagbladet): Real Zaragoza - Real Madrid 0-6.

Sist sesong handlet det som det gjerne gjør om Barcelona mot Real Madrid i spansk fotball. Samtidig var scoringsduellen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi en kamp i kampen.

Nå er neste sesong omsider i gang, og Ronaldo startet friskt med tre scoringer mot Zaragoza i kveld. Litt å tygge på for Lionel Messi før hans Barcelona sesongåpner hjemme mot Villarreal i morgen.

Klasseforskjellen på Real Madrid og Real Zaragoza var enorm i kveld. Det utnyttet Real Madrid til å vise at de også kan være lekne, elegante og underholdene på et nivå få andre enn Barcelona behersker.

Alle seks mål kom etter fine prestasjoner:

0-1: Mesut Özil splittet Zaragoza-forsvaret med en genial stikker, Ronaldo dunket ballen forbi keeper.

0-2: Ronaldo vurderte å brassesparke etter et innlegg fra høyre, men avbrøt bevegelsen da ballen ble litt for høy. Den landet i stedet i beina til Marcelo, som lekkert lobbet den forbi flere forsvarere og keeper Roberto Gago.

0-3: Xabi Alonso fikk det som på løkka heter en «trilleball» 22 meter fra mål, og klinket til. Via en forsvarer ned i høyre hjørne bak en utmanøvrert Roberto Gago.

0-4: Marcelo brøt et Zaragoza-angrep, Ronaldo fraktet ballen fra dypt nede på egen halvdel til 25 meter fra mål. Der sendte han den videre til Karim Benzema, som dyttet ut til Angel Di Maria. I mellomtida var Ronaldo kommet seg inn foran mål, og kunne enkelt skuffe inn sitt andre mål etter pasning fra Di Maria.

0-5: Marcelo fant innbytter Kaká som kom på et langt løp inn i bakrom. Brasilianeren skled unna en forsvarer før han banket ballen i krysset.

0-6: Fábio Coentrão spilte elegant ut til en ledig Kaká på høyresiden av feltet. Innlegget hans gikk via fingertuppene til keeper rett i beina til Ronaldo, som igjen enkelt kunne trille ballen i åpent mål.

En festforestilling til glede både for alle Madrid-fans og for nøytrale fotballelskere som har vært skuffet over Jose Mourinho og Real Madrids kyniske tilnærming til møtene med Barcelona dette året.

SALTO: Sist vi så Marcelo, klippet han ned Barcelonas debutant Cesc Fabregas. I dag viste brasilianeren en helt annen side av seg selv. Her feirer han en lekker 2-0-scoring med en luftig salto.Foto: Toni Galan, EPA/Scanpix
SALTO: Sist vi så Marcelo, klippet han ned Barcelonas debutant Cesc Fabregas. I dag viste brasilianeren en helt annen side av seg selv. Her feirer han en lekker 2-0-scoring med en luftig salto.Foto: Toni Galan, EPA/Scanpix Vis mer