Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo sendte United til kvarten

Har scoret 30 på 30 kamper.

(Dagbladet.no): Manchester United - Lyon 1-0, sammenlagt 2-1.

Cristiano Ronaldo fortsetter å pøse inn mål. I dag noterte han nummer 30 på 33 kamper fra og med seriestart. Og ettersom han ikke scoret i de tre første seriekampene, kan vi si 30 mål på 30 kamper.

- Å gjøre det for en kantspiller er fantastisk. Det er et stort bidrag, sier United-manager Alex Ferguson om sin portugisiske ving.

Skotten innrømmer imidlertid at kveldens kamp ikke var av det mest overbevisende laget hans har levert denne sesongen.

- Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Men vi er i neste runde, og det var målsetningen foran kveldens kamp, sier han til ITV1 ifølge SportingLife.

Heftig åpning

Og at de hadde skumle hensikter syntes i åpningen av kampen. Manchester United kjørte avgårde i et forrykende tempo fra første sekund.

For noen var kanskje tenningen i høyeste laget. Etter bare tre og et halvt minutt pådro Patrice Evra seg gult kort for en stygg felling av Karim Benzema bakfra.

EFFEKTIV: Målsjansene florerte ikke mellom United og Lyon, men Cristiano Ronaldo tok godt vare på denne og sendte laget sitt til kvartfinalen i Champions League. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
EFFEKTIV: Målsjansene florerte ikke mellom United og Lyon, men Cristiano Ronaldo tok godt vare på denne og sendte laget sitt til kvartfinalen i Champions League. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

United fortsatte å kjøre kampen, uten at de kom til helt klare scoringssjanser.

Svenske Kim Källström rystet Old Trafford i det 29. minutt med et knallhardt langskudd som Edwin van der Sar bare måtte slå rett tilbake dit det kom fra. Han fikk hjelp av forsvaret til å rydde unna.

Flipperspill-scoring

Ledermålet kom etter en fin opprulling ut på høyrekanten, der Wes Brown la inn. Innlegget var ikke spesielt bra, men ballen havnet hos Anderson.

Avslutningen hans var heller ikke noe kunstverk, ballen traff både Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og en Lyon-spiller.

Den ramlet imidlertid i beina til Ronaldo til slutt, og portugiseren fintet seg fri og plasserte inn 1-0.

United holdt unna i hele andre omgang, selv om Lyon klarte å sette dem under press i perioder.

Keita nær utlikning

image: Ronaldo sendte United til kvarten

Gjestene var nær ved å utlikne da Keita traff stolpen bak van der Sar i det 74. minutt. Da må Alex Ferguson ha duppet av:

- Defensivt var vi veldig gode - jeg tror ikke de hadde noen sjanser i kampen, hevder han.

Men han kan tilgis om noen ble litt trøtte, for det var ingen sjansefest på Old Trafford.

Minuttet på overtid ble Cristiano Ronaldo byttet ut til stående applaus fra United-fansen.

Den fantastiske sesongen hans ser ikke ut til å ha noen grenser for store øyeblikk. Igjen ble altså målteften hans avgjørende.

image: Ronaldo sendte United til kvarten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media