Ronaldo sendte United til topps

Scoret to mot Gamsten og co.

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds maskineri fortsetter å rulle over motstanderne. Mark Hughes var tilbake på gamle jaktmarker, med en god statistikk i lomma. Det hjelper så lite i disse dager.

Da Blackburn en stakket stund i første omgang truet, og Cristopher Samba banket et skudd i stanga, svarte hjemmelaget med å score to raske mål.

Målscorer ganger to var Cristiano Ronaldo. Først etter 34 minutter, med en mesterlig heading fra en corner, så - minuttet senere - avgjorde han i realiteten kampen med et vakkert og iskaldt kontringsmål.

Hans gode løp ble sett av Carlos Tevez som skrudde en pasning inn bak forsvaret til den unge portugiseren. Ronaldo brukte bare en klininsk berøring på å sette ballen forbi keeper Brad Friedel.

Transportetappe

Morten Gamst Pedersen var med fra spilte hele kampen for gjestene, men klarte aldri å prege kampen, og da Blackburns David Dunn klarte å pådra seg sitt andre gule kort for en klønete takling sju minutter ut i andre omgang, ble resten av oppgjøret en transportetappe for United.

Ryan Giggs viste seg fram, Anderson viste igjen at han er i ferd med å finne seg til rette i England, og Cristiano Ronaldo fortsatte å blende.

Det kunne blitt både tre og fire null, etter sjanser for blant annet Rio Ferdinand, men Alex Fergusons menn kunne stort sett spare på kruttet, og glede seg over at presset nå er på Arsenal, som møter Reading i morgen.

DOBBEL RON: Cristiano Ronaldo scoret to mål på drøye minuttet i første omgang. Det var nok til å senke Blackburn hjemme på Old Trafford. Foto: SCANPIX
DOBBEL RON: Cristiano Ronaldo scoret to mål på drøye minuttet i første omgang. Det var nok til å senke Blackburn hjemme på Old Trafford. Foto: SCANPIX Vis mer

De må vinne på Madejski for å gjenerobre teten.

Ronaldo sendte United til topps