Ronaldo senket Liverpool til stående Anfield-applaus

Hyllet sin gamle erkerival.

Liverpool - Real Madrid 0-3 (0-3)

(Dagbladet:) Real Madrid har aldri vunnet mot Liverpool, og Cristiano Ronaldo har aldri scoret på Anfield.

Sånn, da har vi skrevet den setningen for siste gang.

Ronaldos 20. i høst For nå gjelder ingen av delene mer: De regjerende Champions League-mesterne spilte mesterfotball den siste halvtima av førsteomgangen, og la da grunnlaget for en fantastisk seier på Anfield.

I sentrum var den som trives aller best nettopp i sentrum: Cristiano Ronaldo. Oppasser Glen Johnson startet positivt mot giganten, men da James Rodriguez vippet ballen i bakrommet etter 22 minutter, var verken han eller noen andre av Liverpools forsvarere med på notene. Ronaldo plasserte inn sitt 20. mål for sesongen, på totalt 14 kamper. Av de 98 klubbene som spiller i de fem beste ligaene i Europa, har bare fire scoret flere seriemål til sammen enn det Ronaldo har alene for Real (i alle turneringer) så langt i høst.

- Jeg er glad, sier han i intervjuet vist på Viasat etter kampslutt.
 
- Det er en utrolig følelse. Og endelig har jeg scoret her. Vi vet det er et vanskelig sted å komme til, men vi spilte fantastisk, spesielt de første 45 minuttene, sier Ronaldo.
 
Nå mangler han ett mål på å tangere Raúls rekord på 72 Champions League-scoringer.
 
- Det bekymrer meg ikke. Jeg vet jeg kommer til å slå den, og Messi er nær også. Jeg er fornøyd med at vi har ni poeng, sier Ronaldo, som svarer slik han må når intervjueren spør om Real Madrid kan bli første klubb til å vinne Champions League to år på rad:
 
- Hvorfor ikke?

Pirkescoring Etter portugiserens ledermål stemte alt for spanjolene. Liverpool, som hadde startet lovende, fikk knapt låne ballen. Og ikke klarte de å markere defensivt heller. Det utnyttet Karim Benzema til fulle da han fikk plass på bakerste stolpe etter et strøkent overlegg fra Toni Kroos. Franskmannens hodestøt var teknisk perfekt, og ballen dalte inn i motsatt nettvegg.

3-0-målet til de helhvite var ikke like estetisk vakkert, men desto mer karakteristisk for viljen i Carlo Ancelottis mannskap. Spesielt vist gjennom Pepe, som fikk kastet fram ei tå da ballen spratt i retning av Simon Mignolets klyper etter en corner. Pirkepasningen endte hos Karim Benzema inne i femmetersboksen, og franskmannen satte enkelt inn sitt andre - og lagets tredje.

Skulle det blitt spenning i dette oppgjøret, måtte Coutinho ha truffet heldigere da suseren hans smalt i metallet rett før pausesignalet lød. Men dette var ikke i nærheten av å være Liverpools dag.

Barca neste For i andre omgang hadde Real full kontroll, og bare en strålende fotparade av Simon Mignolet hindret at Cristiano Ronaldo ble tomålsscorer like etter at timen var spilt.

FESTBREMSEN: Cristiano Ronaldo vil aldri bli de Anfield-trofastes favoritt. Nå har han også scoret på hjemmebanen til sin gamle klubbs erkerival. Likevel ble han klappet av banen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
FESTBREMSEN: Cristiano Ronaldo vil aldri bli de Anfield-trofastes favoritt. Nå har han også scoret på hjemmebanen til sin gamle klubbs erkerival. Likevel ble han klappet av banen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ti minutter seinere ble han tatt av for å spare seg til tøffere slag. Store deler av Anfield-publikummet valgte å hylle den gamle United-stjerna med stående applaus da han gikk av matta.

Ute på sidelinja kunne han følge med på at alt ble kontrollert trygt i havn. Og selv om portugiseren ikke noterte seg for sitt 21. mål for sesongen, kan han i det minste vise til at han nå har scoret på Anfield. Også.

På lørdag er det klart for El Clasico på Santiago Bernabeu. Ikke noe dårlig sted å sikre blackjack.