Ronaldo senket Villa alene

To mål og kjempespill.

(Dagbladet.no): Aston Villa - Manchester United 0-3.

Cristiano Ronaldo ble kåret til månedens spiller i Premier League i november, og har også vært glitrende i adventstida. I ettermiddag spilte portugiseren nok en strålende kamp.

Lyktes til slutt

United stanget og stanget mot West Ham for en drøy uke siden, og det så lenge ut som historien skulle gjenta seg på Villa Park. En blokk fra Gary Cahill ved den første, redning fra Gabor Kiraly på den andre og en halvmeters presisjonsmangel på unguttens Ronaldos tredje sjanse i kampen gjorde at serielederen måtte gå målløse til pause.

Det skulle endre seg i andre omgang.

Et snaut kvarter var spilt av andre omgang da Ronaldo mottok ballen på midten. Lynvingen avanserte med ball, men skuddet gikk i blokka. Ronaldo skulle derimot få ballen tilbake, og det andre forsøket misbrukte han ikke.

Målet var forøvrig United-scoring nummer 2000 under sir Alex Ferguson.

– Ronaldo var fantastisk. Han har en strålende sesong, sa sir Alex etter kampen.

KATT OG MUS: Aaron Hughes (nr. 18) ble til tider rundspilt av banens gigant Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters
KATT OG MUS: Aaron Hughes (nr. 18) ble til tider rundspilt av banens gigant Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters Vis mer

– Kanskje jeg skal gi ham en flaske vin, gliste skotten

.

Han tok seg også tid til å glefse i retning José Mourinho.

– Dette beviser at vi ikke skal lytte for mye til José. Han sa jo at vi ikke ville lede ligaen til jul, sa Ferguson som ikke kunne skjule sin begeistring over fortsatt tabelltopp.

Ronaldo fastsatte også resultatet til 0-3 mot slutten av omgagangen, fikk en scoring annulert for en marginal offside og gjorde Villas høyreback Aaron Hughes svimmel utallige ganger. Men det var en lokal gutt som sto for kampens største prestasjon.

Årets mål-kandidat

I overkant av 63 minutter var spilt ha Villa-forsvaret headet en Ryan Giggs-corner ut i returrommet. Der ventet Paul Scholes.

«The ginger devil» klinte til på volley, og ballen suste i mål via tverrliggeren og bakken.

Ronaldo senket Villa alene

Sesongens andre for rødtoppen, og en het kandidat til årets mål. Dermed var kampen avgjort. United brukte kampens siste 25 minutter på kose seg med ballek, og kunne fort plusset på et par mål til.

Ikke scoret på fem år

Tap for vertene innebærer at laget nå har tatt fattige fire poeng av de siste 21 mulige. Men de holdt lenge følge med United i dag. I tillegg til å holde nullen i nesten en time hadde de første omgangs desidert største sjanse da Aaron Hughes\' heading etter 12 minutter traff stanga.

- Vi spilte bra inntil det første målet kom, sier Villamanager Martin O\'Neill til BBC.

- Vi mister ballen - de scorer. Gode lag får deg til å huske feilene du gjør.

Villa har ikke scoret hjemme mot United i serien siden Darius Vassell overlistet Roy Carroll 26. august 2001 - og de klarte det altså heller ikke i dag.

Etter Vassells scoring har fire keepere - Roy Carroll, Fabien Barthez, Tim Howard og Edwin van der Sar - gått av en Premier League-kamp på Villa Park uten baklengs.

Tre poeng innebærer at United kan feire jul alene på tabelltoppen for første gang på tre sesonger.