Ronaldo-show - scoret fire mål

Cristiano Ronaldo scoret fire ganger og sørget for en kjærkommen og viktig 5-1-seier for Portugal i EM-kvalifiseringsmøtet med Litauen tirsdag.

MÅLMASKIN: Cristiano Ronaldo var i ustoppelig form for Portugal. Foto: NTB Scanpix
MÅLMASKIN: Cristiano Ronaldo var i ustoppelig form for Portugal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Juventus-stjernen var i det helt umulige hjørnet og gjorde kvelden til et mareritt for de litauiske forsvarsspillerne i Vilnius.

Ronaldos første scoring kom allerede etter snaue sju minutters spill. Fra straffemerket var måltyven iskald og sendte hjemmelagets keeper feil vei.

2-1-scoringen drøyt halvtimen ut i annen omgang var av det langt mer heldige slaget. Avslutningen fra Ronaldo var ikke av beste merke, men Litauens veterankeeper Ernestas Setkus fikk ikke slått ballen unna. I stedet gikk ballen rett opp i lufta over en liggende Setkus, før den traff keeperen i ryggen på vei ned og trillet inn i det tomme målet.

Ronaldo var samtidig ikke ferdig med det. Tre minutter etter ledermålet ble han frispilt foran mål av Manchester City-profilen Bernardo Silva, og alene med keeper Setkus styrte Juventus-stjernen enkelt inn 3-1.

Kvarteret før full tid økte samme mann til 4-1. Igjen sto Bernardo Silva for den målgivende pasningen, og fra litt spissvinkel prikkskjøt Ronaldo ballen i lengste hjørne.

På tampen fastsatte William Carvalho sluttresultatet til 5-1.

Med seieren er Portugal nummer to i EM-kvalifiseringsgruppe B. Opp til Ukraina på tabelltoppen skiller det fem poeng, men Ronaldo og lagkameratene har én kamp tilgode.