Ronaldo-show forlenget Real Madrids superrekke

Har spilt 31 kamper uten tap.

• Real Madrid - Schalke 04 3-1 (9-2, sammenlagt)

(Dagbladet): Etter 1-6 i det første oppgjøret var det knyttet lite spenning til returoppgjøret mellom Real Madrid og Schalke. At det på forhånd var avgjort hvilket lag som skal spilles kvartfinale, kom også tydelig fram i lagoppstillingen til Real Madrid.

Ancelotti slapp til flere av Madrid-lagets lovende unggutter.

Ronaldo-show Gareth Bale skulle egentlig hviles mot Schalke, men en tidlig skade på Jesé ga waliseren muligheten på banen. Og etter 21 minutter fikk han vist seg fram.

Den tidligere Spurs-profilen sendte i vei et perfekt innlegg, og foran mål ventet selvfølgelig Cristiano Ronaldo. Portugiseren scoret med det sitt 12 mål i årets Champions League-turnering.

Dette var den sjuende strake Champions League-kampen hvor 29-åringen noterer seg på scoringslista.

Schalke 04 yppet seg utover omgangen, og tyskerne fikk uttelling. Tim Hoogland testet skuddbørsa fra litt over 20 meter. Skuddet traff en Real Madrid-forsvarer og gikk inn bak en utspilt Iker Casillas.

For stjerneskuddet Jesé er ikke rapportene lovende. På Twitter gikk ryktende i at vingen pådro seg en korsbåndskade, og må se resten av sesongen fra sidelinjen. Men ingenting er bekreftet fra klubben.

Nære ny rekord Cristiano Ronaldo var tidlig frampå i omgang to, men jakten på årets 13. Champions League-mål, lot vente på seg. Men ikke lenge. For bare noen minutter senere var Ronaldo i scoringsposisjon, men portgusiren spilte uegoistisk ballen fra seg til Isco, som ikke klarte å omsette pasningen til mål.

Men Ronaldo hadde ingen planer om å gi seg. Etter 73 minutter satte han fart på pedalene, og uten hjelp fra lagkameratene, dunket han inn sitt andre for kvelden.

 NÆRE REKORD:  To stolpetreff hindret Ronaldo fra å tangere Lionel Messis scoringsrekord i Champions League. Foto:  AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix.
NÆRE REKORD: To stolpetreff hindret Ronaldo fra å tangere Lionel Messis scoringsrekord i Champions League. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix. Vis mer

Og portugiseren hadde tydelig Messis toppscorerrekord i Champions League i siktet. For kun minutter senere satte han ballen i tverrliggeren. Returen havnet i beina til Gareth Bale, som serverte Morata på åpent mål.

Med sju minutter igjen på klokka, var treverket nok en gang i veien for Ronaldo. Denne gangen var det stolpen som hindret han fra i å tangere Messis rekord.

Nærmer seg klubbrekord Søndag venter Barcelona på Santiago Bernabeu, og skulle Real gå seirende ut av det oppgjøret, er de bare to kamper unna en klubbrekord.

For hovedstadslaget har ikke tapt en kamp siden møte med Barcelona 26. oktober i fjor. Kampen mot Schalke var den 31. i rekken hvor de hvitkledde ikke tapte.

Den lengste rekken uten tap i klubbens historie kom i 1988/1989-sesongen. Da spilte Madrid-klubben 34 strake kamper uten tap.

 HERJET MED SCHALKE IGJEN:  For tre uker siden scoret Cristiano Ronaldo to da Real Madrid herjet med Schalke. I kveld gjorde han det igjen. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix.
HERJET MED SCHALKE IGJEN: For tre uker siden scoret Cristiano Ronaldo to da Real Madrid herjet med Schalke. I kveld gjorde han det igjen. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix. Vis mer