Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo sier Danmark mangler klassespillere

- Han skal klaskes ned, svarer Palermo-stopper Simon Kjær.

TENNER DANSKENE: Cristiano Ronaldo minner danskene om at de har hatt høyere stjernefaktor enn de har i øyeblikket. Det tenner de rød-hvite foran lørdagens VM-kvalik i Parken. Estela Silva, EPA/Scanpix
TENNER DANSKENE: Cristiano Ronaldo minner danskene om at de har hatt høyere stjernefaktor enn de har i øyeblikket. Det tenner de rød-hvite foran lørdagens VM-kvalik i Parken. Estela Silva, EPA/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Dansk seier i de gjenstående hjemmekampene mot Portugal og Sverige kan være meget nyttige for det norske VM-håpet.

På lørdag kommer Portugal til Parken i København.

Og gjestenes største stjerne har allerede klart å hisse på seg danskene med sin noe kritiske situasjonsrapport om dansk landslagsfotball:

- Det er ikke et landslag jeg frykter. Naturligvis har vi den respekten som de fortjener, for de slo oss blant annet sist gang. Men når jeg tenker på Danmark tidligere, tenker jeg på Michael Laudrup og Peter Schmeichel. De var fantastiske internasjonale profiler som alle beundret og hadde enorm respekt for. I dag mener jeg at Danmark ikke har slike internasjonale klassespillere. De har et sterkt kollektiv og en dyktig trener, og det betyr også en hel del, sier Ronaldo til B.T.

- Dumt av ham
Sett fra utsiden, her enda lengre nord, kan det vel egentlig ses som en temmelig nøktern og presis beskrivelse av tilstanden i dansk fotball. Men danskene lar seg fornærme.

«Ronaldo håner Danmark» er overskriften i B.T.s egen nettutgave, og uttalelsene har også tent noen av de danske spillerne.

- Det er dumt av Cristiano Ronaldo om han kommer opp hit til kampen i Parken og ikke frykter oss. Da er de dumme, portugiserne, sier danskenes førstekeeper Thomas Sørensen, som går glipp av kampen på grunn av karantene.

- Superstjerner som Ronaldo har individuell selvtillit, men Portugal har ikke selvtillit som lag, for de har jo ikke vunnet noe, og det kan fort utvikle seg til frustrasjoner på banen, sier Sørensen til B.T. ifølge TV2.dk.

- Skal klaskes ned
Og de danske gutta lover å gjøre sitt for å forsterke frustrasjonene. Og da spesielt hos den storkjeftede Real Madrid-stjerna.

- Vi skal gi ham så lite plass som mulig og lage noen små frispark, sier den 20 år unge Palermo-stopperen Simon Kjær til TV2.dk

- Og så skal han klaskes ned en enkelt gang uten at man får gult. Men man skal passe seg for å satse alt, for da står man plutselig med to gule kort.

Kjær mener det er avgjørende å hindre Ronaldo å få en god start på kampen.

- Det er de tre første involveringene som kan slå ham ut, mener Kjær.

Stopperen minner forøvrig om at danskene ikke skal ha alt fokus på én mann - Portugal har mer å komme med også.

Men fra norsk synspunkt er det vel bare å takke Ronaldo for at han har satt ekstra fart i kamplysten hos våre nordiske venner.

- SKAL KLASKES NED: Palermo-stopper Simon Kjær (t.h.) har en plan for hvordan Ronaldo skal temmes. Her er den store dansken i duell med Fiorentinas Giampaolo Pazzini.Foto: Alessandro Fucarini, AP/Scanpix
- SKAL KLASKES NED: Palermo-stopper Simon Kjær (t.h.) har en plan for hvordan Ronaldo skal temmes. Her er den store dansken i duell med Fiorentinas Giampaolo Pazzini.Foto: Alessandro Fucarini, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media