Ronaldo sier unnskyld

19 år etter fotball-VM i 2002 sier den tidligere storscoreren unnskyld. Lagkameratenes reaksjon fortalte det meste.

FENOMENET: Ronaldo beklager seg etter det oppsiktsvekkende som skjedde i Fotball-VM 2002. Foto: Reuters
FENOMENET: Ronaldo beklager seg etter det oppsiktsvekkende som skjedde i Fotball-VM 2002. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

At Ronaldo, eller ofte kalt «Fenomenet » var en målscorer, er det liten tvil om. Med 62 mål på 98 kamper for Brasil, er han spilleren med nest flest landslagsmål for det brasilianske landslaget - kun slått av Pelé.

15 av disse målene har kommet i fotball-VM. Ronaldo, eller Ronaldo Luiz Nazário de Lima som han egentlig heter, har vunnet VM to ganger. I USA i 94' og i Japan og Sør-Korea i 2002.

Med sine 15 mål i tre VM-sluttspill hadde han lenge rekorden som spilleren med flest mål i VM-sluttspill, men ble i 2014 passert av Miroslav Klose med hans 16 scoringer.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.06.2014 KOMMENTERTE SUÁREZ: Brasils fotball-legende Ronaldo spøkte om Suárez-bitingen under FIFAs pressebrief i går ettermiddag norsk tid. Video: SNTV Vis mer

Men selv om Ronaldo var et ikon på fotballbanen, var det ikke alltid hans prestasjoner på banen som skapte de største oversiktene. Også hans hårfrisyre fikk flere til å sperre opp øynene.

I et intervju med Sports Illustrated forklarer han at frisyren ble til før VM-semifinalen i 2002. Han kommer også med en unnskyldning.

- Det var forferdelig. Jeg vil gjerne si unnskyld til alle mødre som måtte se barna sine klippe seg på samme måte, sier han.

Han sier også at det var en mening bak den noe spesielle sveisen. Før semifinalen hadde nemlig Ronaldo pådratt seg en muskelskade. For å få fokus over på noe annet valgte han å klippe håret sitt.

- Jeg så på lagkameratene mine og spurte: «Liker dere det?».

Svaret fra lagkameratene kunne ikke misforstås.

- Nei, det er forferdelig. Klipp det av, svarte de ifølge Ronaldo.

Ronaldo valgte å beholde håret på, og ikke lenge etterpå banket han inn to scoringer som sendte Brasil til VM-finalen. Resten er historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer