Ronaldo slo egen La Liga-rekord

Scoret sitt 41. seriemål for sesongen i Real-seier. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Real Madrid - Sporting Gijón 3-1.

Real Madrid hadde riktignok rotet bort poeng i to av de tre siste hjemmekampene på Santiago Bernabeu og sett forspranget ned til Barcelona krympe fra ti til fire poeng i løpet av de siste ukene.

Dessuten hadde hovedstadslaget fjorårets ydmykende 0-1 tap på eget gress mot Sporting Gijón friskt i minne da «Rojiblancos» gjestet Santiago Bernabeu lørdag kveld.

Likevel var det ingen som forventet at den nedrykkstruede gjengen fra Asturias skulle gi serielederen særlige vanskeligheter med å innkassere tre oppskriftsmessige poeng i gullkampen.

Det endte også i en grei hjemmeseier til slutt da Cristiano Ronaldo forbedret den individuelle scoringsrekorden i La Liga fra 40 til 41 seriemål i én og samme sesong. Dermed hadde han et forsprang på Lionel Messi i kampen om Pichichi-trofeet på to mål før argentineren skullel i aksjon mot Levante seinere lørdag kveld, hvor Barcelona-stjernen svarte på utfordringen.

107 mål Samtidig sørget scoringer fra Gonzalo Higuaín og innbytter Karim Benzema for at Real Madrid tangerte scoringsrekorden fra 1990 på 107 mål, og ennå gjenstår det fem kamper.

Det var imidlertid ikke bare grei skuring, og historien fra i fjor så en stakket stund ut til å gjenta seg da matchvinneren fra den gang, Miguel de las Cuevas, ga gjestene ledelsen på det første straffesparket som er dømt imot de helhvite denne sesongen.

Higuaín utliknet bare sju minutter seinere, men et utålmodig hjemmepublikum måtte vente helt til det 74. minutt før Cristiano Ronaldo kom til unnsetning med et velplassert hodestøt. Åtte minutter seinere fastsatte Benzema sluttresultatet til 3-1 med en kontrollert avslutning forbi keeper Juan Pablo, like etter at gjestene var blitt redusert til ti mann etter Roberto Canellas andre gule kort.

De tre Real-angriperne har tilsammen scoret imponerende 80 av de 107 målene til Real i La Liga - Ronaldo 41, Higuaín 21 og Benzema 18.
 
Fornyet press på Barca Og når vi først er inne på tall og statistikker: José Mourinhos menn troner øverst på tabellen med 85 poeng etter 33 kamper.

Det er fire poeng mer enn Barcelona, som er vertskap for neste helgs «El Clasico».