Ronaldo sløser mest i Premier League

Må skjerpe seg.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo topper Dagbladets spillerbørs for Premier League etter 14 kamper. Høyst fortjent, vil mange sikkert mene, ettersom portugiseren endelig har prestert på et stabilt høyt nivå denne sesongen.

Ronaldos fire ligamål har også ført ham opp på delt 15. plass på toppscorerlista også - men han burde nok vært en del plasser høyere.

Spesiell teknikk

Tall fra Jump Media Group viser at ingen i Premier League sløser så mye som 21-åringen.

Hele 32 av skuddene hans har havnet over eller utenfor mål.

Ronaldo har overtatt jobben som Uniteds frisparkskytter denne sesongen, og er i ferd med å utvikle sin helt særegne måte å avlevere dem på. Tilløpet er så rett overfor ballen som det kan få blitt, og kraften i skuddet er enorm, utført med strak vrist.

Når Ronaldo misser ser det nesten dumt ut - når han treffer vingler ballen ukontrollert og blir en kjempeutfordring for keeperne.

Årets verste Ronaldo-miss kom utvilsomt mot Sheffield United 17. november. Tre minutter før slutt sto han fullstendig umarkert på tre meters hold og skulle bare trille ballen i det åpne målet.

Ronaldo sløser mest i Premier League

Foran måpende tilskuere presterte han imidlertid å sette ballen over.

Misfornøyd

På søndag var Ronaldo blant de livligste da Manchester United og Chelsea delte poengene. Men han hinket av banen litt før slutt etter en Ashley Cole-takling, og er usikker foran onsdagens møte med Everton.

Etterpå var det likevel poengtapet, og ikke skaden, som ergret portugiseren mest.

- Jeg føler at vi tapte to poeng. Vi spilte bedre, og derfor er følger det en bitter ettersmak med dette ene poenget, sa Ronaldo.

HOLD OPP: - Hei, Cristiano, alle som har en bestemor som ville scoret på den sjansen mot Sheffield United rekker en finger i været! Foto: EPA
HOLD OPP: - Hei, Cristiano, alle som har en bestemor som ville scoret på den sjansen mot Sheffield United rekker en finger i været! Foto: EPA Vis mer
<B>SKYTER MYE:</B> Men som regel ender skuddene til Cristiano Ronaldo over eller utenfor mål.
<B>BLE SKADET:</B> Cristiano Ronaldo hinket av banen mot Chelsea med skade, og er usikker til kampen mot Everton i morgen.