SNAKKER UT: Cristiano Ronaldo snakker om voldtektsanklagene i et stort intervju med France Football. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
SNAKKER UT: Cristiano Ronaldo snakker om voldtektsanklagene i et stort intervju med France Football. Foto: MARCO BERTORELLO / AFPVis mer

Ronaldo-saken

Ronaldo snakker ut om voldtektsanklagene: - Sjokkert

Åpner opp i et større intervju med France Football.

Det var først i 2017 den tyske avisa Der Spiegel publiserte påstandene om at Cristiano Ronaldo (33) skal ha voldtatt en kvinne i Las Vegas i 2009. Denne høsten blusset saken opp på ny da kvinnen sto fram med fullt navn i samme avis, og saken ble gjenopptatt.

Ronaldo og hans advokater har gått beskyldningene knallhardt i møte, og planen er å få fotballstjerna renvasket.

Nå åpner Ronaldo opp om saken i et stort intervju med France Football, som hvert år deler ut Ballon d'Or - eller Gullballen, om du vil.

- Sønnen min er for ung til å forstå. Det er verst for min mor og søster. De er sjokkerte, men samtidig sinte. Det er først gang jeg har sett dem slik, sier Ronaldo til magasinet.

Sjokkert

Ronaldo sier til magasinet at han er sjokkert over anklagene.

- Jeg har forklart min side av saken.

Ronaldo har tidligere benektet anklagene, og kommentert saken i sosiale medier. Nå snakker han altså også ut overfor France Football.

Det er et drøyt år siden sjokkpåstandene først ble satt på trykk: Der Spiegel hevdet at de satt på dokumenter der en kvinne anklaget Cristiano Ronaldo for ha voldtatt henne i Las Vegas i 2009. Avisa hevdet også at de hadde dokumentasjon på at kvinnen ble betalt for å holde tyst.

Nå jobber han sammen med advokatteamet for å bli renvasket. Strategien: Å forsøke å bevise at dokumentene er manipulert, og at Football Leaks (der Der Spiegel har fått dokumentene, red. anm.) skaffet seg dem gjennom et ulovlig hackerangrep.

Klandrer seg selv

Ronaldos nye advokat Peter S. Christiansen, som skal representere Juventus-stjerna i denne saken, har uttalt seg offentlig og mener at anklagene mot Ronaldo er «fullstendig fabrikkert» og at det som skjedde mellom dem var gjensidig. Det skriver nyhetsbyrået AP

Det var amerikanske Kathryn Mayorga (34) som sto fram overfor Der Spiegel med det som angivelig skjedde på hotellrommet for ni år siden.

- Jeg har hatt alvorlige sammenbrudd, sier Mayorga blant annet i intervjuet. Hun forteller at hun har slitt stort i åra etter den påståtte hendelsen.

Der sier hun at hun angrer på at hun skrev under på denne angivelige taushetsavtalen.

Advokaten hevder dessuten ifølge Der Spiegel at Mayorga ikke var i psykisk god stand da hun skal ha skrevet under på avtalen.

- Jeg klandrer ham, og jeg klandrer meg selv for å ha signert den avtalen, sier hun.