Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018, gruppe B: Iran-Portugal 1-1

Ronaldo spente bein på seg selv. Det kan koste ham en tittel i VM

Cristiano Ronaldo spiller to VM i Russland – ett for Portugal, og ett for seg selv. Mot Iran kunne fort begge deler gått i vasken.

HAN VET DET SELV: Et brent straffespark og til slutt et straffespark i mot som ga Iran 1-1 ødela alt for Portugal og Cristiano Ronaldo. Straffemissen kan koste ham toppscorertittelen til slutt. Irans utlikning betyr Uruguay i åttendedelsfinalen og gjør veien videre veldig mye vanskeligere for Portugal. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
HAN VET DET SELV: Et brent straffespark og til slutt et straffespark i mot som ga Iran 1-1 ødela alt for Portugal og Cristiano Ronaldo. Straffemissen kan koste ham toppscorertittelen til slutt. Irans utlikning betyr Uruguay i åttendedelsfinalen og gjør veien videre veldig mye vanskeligere for Portugal. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE Vis mer

Iran-Portugal 1–1 (0–1)

VIDEO ASSISTERT DØMMING gjør ikke fotballen noen tjenester når dommeren er dårlig. Enrique Cáceres fra Paraguay er en sånn dommer. I Saransk kunne han veltet en stor tue. Heldigvis klarte han ikke det. Men straffesparket han forærte Iran på overtid, etter å ha konsultert videobildene som fortalte at det ikke var straffespark, ga Spania Russland i den neste kampen, den letteste veien videre.

Det irriterer Portugal som skal opp mot veldig mye sterkere Uruguay.

Jeg er sikker på at det irriterer en viss målscorer også.

MEN CRISTIANO RONALDO kan skylde seg mest sjøl. Han hadde en dårlig dag fram til Portugal fikk straffespark etter 53 minutter. Med missen fra elleve meter ble den enda dårlige.

SJU MINUTTER FØR slutt var elendigheten et gult kort etter en korrekt dommeravgjørelse (!) fra å ende i katastrofe. Med rødt kort på toppen av et mislykket straffespark ville fort både Portugals og Ronaldos VM vært ødelagt. Russland i åttendedelsfinalen var selvfølgelig en bonus fram til tilleggstida, men da det også røyk var det bare trøstepremien tilbake.

Ikke minst for Ronaldo.

Når én av to ambisjoner med Russland-oppholdet er toppscorertittelen, og de andre gutta med krutt i skoa holder på som de gjør, kan et dårlig utført straffespark fort være det som utgjør forskjellen.

HARRY KANE MED fem scoringer, den siste av dem på et skudd han prøvde å komme seg unna, men som traff hælen hans og løftet Englands kaptein til scoringstoppen etter to spilte kamper, det er sånn som pirrer Cristiano Ronaldo. For ikke å snakke om at det skjerper. Men mot Iran så du at han er et menneske han også.

Han feiler.

Som alle andre.

VERDENS MEST NOTORISKE målscorer lever og ånder for fotballens sluttprodukt, den siste berøringa inn bak motstanderens keeper. I Ronaldos øyne er Ronaldo alltid toppscoreren. Begynte Harry Kane å tenke på å bli VMs skytterkonge ved juletider har det vært i CR7s tanker siden han scoret sitt første VM-mål tilbake i Tyskland i 2006.

DA RONALDO SCORET sitt første VM-mål i Russland (mot Spania), for øvrig bare hans fjerde totalt, ble han også den fjerde spilleren som scoret mål i fire VM-sluttspill. Samtidig ble han den første til å score mål i åtte sluttspill på rad, EM og VM. Da han scoret for tredje gang i åpningskampen mot Spania, frisparket som du sikkert minnes, det første frisparkmålet på 45 forsøk i EM og VM, ble han den eldste spilleren som noen gang har scoret hat trick i VM.

Samtidig var det Cristiano Ronaldos 51. hat trick i karrieren.

Og det 51. hat tricket i VM-historien.

TALL SOM DETTE er Cristiano Ronaldo. Sulten han bærer i nuet, den iboende og nesten maniske trangen til alltid å blåse hjem en goal eller to, uten unntak – tørkeperiodene som sjelden kommer er så til de milde grader mot hans vilje – er der for å mette ettermælet. Han er ikke bare verdens beste målscorer. Han spiller som om det er helt avgjørende at han forblir det til evig tid. Og derfor har VM 2018 fått en kamp om gullstøvelen vi har drømt om siden Vest-Tysklands Gerd Müller var den siste av bare tre spillere gjennom alle tider som scoret tosifret (10) tilbake i 1970.

SIDEN DET HAR det vært mest seks (1978, -82, -86, -90, -94, -98 og 2014), to ganger fem (06 og 10), en gang sju (1974) og Ronaldos åtte – han andre Ronaldo, han fra Brasil – i 2002.

Den video assisterte dømmingen bidrar selvfølgelig til det, vi får flere straffespark.

Harry Kane (5), Romelu Lukaku (4), Ronaldo (4), Diego Costa (3) og Luis Suárez har bestemt seg for å bidra de også.

En av disse spillerne – Ronaldo eller Suarez – vil være borte etter neste runde.

Tanken på det, på toppen av straffemissen som fratok Portugal muligheten til å møte Russland, gjør denne kvelden helsvart for Cristiano Ronaldo.