Ronaldo spiller ikke mot Norge

Ute i tre uker med ankelskade, melder Real Madrid.

UTE I TRE UKER: Cristiano Ronaldo er satt ut av spill med en ankelskade, og skal man tro Real Madrid spiller han ikke fotball de neste tre ukene. Det betyr i så fall at han ikke er med når Portugal møter Norge på Ullevaal neste onsdag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Calvo
UTE I TRE UKER: Cristiano Ronaldo er satt ut av spill med en ankelskade, og skal man tro Real Madrid spiller han ikke fotball de neste tre ukene. Det betyr i så fall at han ikke er med når Portugal møter Norge på Ullevaal neste onsdag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique CalvoVis mer

|||(Dagbladet): Cristiano Ronaldo var med da den portugisiske landslagsledelsen presenterte troppen til kampene mot Kypros på fredag og Norge på onsdag.

Nå ser det imidlertid ut til at landslagssjef Carlos Queiroz må planlegge de to første kampene i EM-kvalifiseringen uten sin største stjerne.

25-åringens arbeidsgiver Real Madrid melder nemlig i ettermiddag at han er satt ut av spill med en blodutredelse i høyre ankel i tre uker framover.

Selv om Ullevaal-publikummet trolig går glipp av å se verdensstjernen i aksjon på norsk jord, og Brede Hangeland og resten av forsvarsrekka får en stor bekymring mindre, legger ikke landslagsassistent Ola By Rise all verden i Ronaldos eventuelle fravær.

- De har så godt lag uansett, men han er selvfølgelig en spiller i verdensklasse. Vi har folk som er i Portugal som er der for å se kampen mot Kypros på fredag, og vi får en DVD etter kampen. Men vi kommer til å bruke minimalt med tid på om Ronaldo er ute eller ikke, sier By Rise til Dagbladet.

Ronaldo spilte forøvrig samtlige 90 minutter da Real Madrid åpnet La Liga-sesongen med 0-0 borte mot Mallorca.

Disse 20 spillerne var med i Portugals opprinnelige tropp:

Keepere: Eduardo (Genoa), Beto (Porto).

Forsvar: Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit St. Petersburg), Rolando (Porto), Nuno Andre Coelho (Sporting), Fabio Coentrao (Benfica), Silvio (Braga).

Midtbane: Miguel Veloso (Genoa), João Moutinho (Porto), Manuel Fernandes (Valencia), Raúl Meireles (Liverpool), Tiago (Atletico Madrid).

Angrep: Silvestre Varela (Porto), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit St. Petersburg), Nani (Manchester United), Liedson (Sporting), Hugo Almeida (Werder Bremen).