Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo stanget inn portugisisk seier

Zlatan skuffet i stjerneduellen.

 JUBEL:  Cristiano Ronaldo ble matcvinner mot Sverige. Foto: REUTERS/Rafael Marchante
JUBEL: Cristiano Ronaldo ble matcvinner mot Sverige. Foto: REUTERS/Rafael Marchante Vis mer

* Portugal - Sverige 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Både vertene og gjestene fra Sverige var villige til å angripe i første omgang. Men farlighetene som ble skapt, var aldri farlige nok.

Kim Källström og Sebastian Larsson prøvde seg begge på frispark for gjestene. Men ingen traff mål. Nærmest var Källström, som sendte avgårde en kanonkule som strøk stolpen til Portugals Rui Patricio.

Den første virkelig store sjansen kom like etter pausen. Svenskenes sisteskanse Andreas Isaksson med over hundre landskamper bokset rett i Portugals Helder Postiga. Etter litt klabb og babb innenfor 5-meteren havnet ballen i beina til Cristiano Ronaldo som måkte ballen over.

Alt handlet om Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic i forkant av kvalikkampen. Men ingen av de to store superstjernene var markante de første 75 minuttene.

Hos svenskene var særlig Alexander Kacaniklic positiv. Fulham-vingen fikk tidvis vist fram sin elegante teknikk, og Portugals Joao Pereira sleit ved flere anledninger.

Stupheading Men.. Man kan aldri avskrive verken Cristiano Ronaldo eller Zlatan Ibrahimovic. Og med ni minutter igjen av ordinær tid, dukket en av de opp. Og det var selvfølgelig Cristiano Ronaldo som sørget for scoringen.

Real Madrids superstjerne møtte ett innlegg perfekt, og stupte inn seiersmålet til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Ronaldo var på tåhev i den svenske boksen og kom seg foran Martin Olsson da det gjaldt som mest.

Men portugiserne med Ronaldo i spissen ønsket flere scoringer. Like etter 1-0-målet var Portugals nummer sju frampå igjen. Ballen passerte igjen Isaksson, men denne gangen sto tverrliggeren i veien. Nok en gang var det Olsson som ikke klarte å ta ut portugiseren.

Svenskene slet gjennom hele 2. omgangen, og de gulekledde var ikke nærheten av å skape noen farligheter. Det gjorde jobben enkel for Portugal.

Sverige bør likevel være fornøyde med 1-0. Håpet er for all del ikke ute før returoppgjøret i Friends Arena tirsdag.

 SUPERDUELL:  Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic hilser før møtet i Lisboa.Foto: Scanpix.
SUPERDUELL: Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic hilser før møtet i Lisboa.Foto: Scanpix. Vis mer