Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo svarte på kritikken med hattrick mot byrivalen: - Maktdemonstrasjon

Real Madrid slo tilbake etter seks kamper uten ligaseier mot Atlético Madrid. 

SCORET TRE: Cristiano Ronaldo noterte sin 39. hattrick i karrieren. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
SCORET TRE: Cristiano Ronaldo noterte sin 39. hattrick i karrieren. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atlético Madrid - Real Madrid 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Atlético Madrid hadde ikke tapt de seks siste kampene mot naborival Real Madrid. Fire av kampene hadde endt med seier til «lillebror». Før det hadde det gått 25 seriekamper på rad uten seier til de rødhvite.

Real Madrid toppet La Liga også før kampen da Barcelona avga poeng hjemme mot Malaga. Dermed kunne de liljehvite få en luke på fire poeng med seier i kveld. Den sjansen tok laget vare på.

De møtte et Atlético-lag som ikke var i form, etter å ha tapt to av de siste tre seriekampene.

Men i kveld handlet alt om Real Madrid og spesielt én mann: Cristiano Ronaldo.

Angriperen scoret sitt 39. hattrick i karrieren mot rivalen, en helt tullete god prestasjon av portugiseren, som sannsynligvis har mange gode sesonger foran seg.

Ronaldo-scoring

Ifølge statistikkbyrået Opta hadde ikke Ronaldo scoret på sine 33 siste avslutninger mot Atlético Madrid. Den statistikken ble mildt sagt forbedret i kveld, selv om det startet bra for keeper Jan Oblak i duellen mot Ronaldo.

Etter 12 minutter vartet Atlético Madrid-keeperen opp med en redning som fikk Viasat-kommentator Petter Veland til å heve stemmen. Sisteskansen fikk kastet seg ned på en Ronaldo-heading fra kloss hold, som såvidt ble holdt utenfor linja.

- Se den redninga til Jan Oblak! Her er det rett og slett bare å finne fram alle historiebøker og bruke blanko på navnet til Peter Shilton og Gordon Banks, sa Petter Veland.

Det spørs om redningen vil dukke opp som fremtidige quiz-spørsmål, men det er liten tvil om at den var god og ikke minst viktig.

Etter 23 minutter kom likevel kampens første scoring, og det var selvfølgelig Cristiano Ronaldo som tegnet seg på scoringslista. Portugiseren sendte et frispark via Atlético-muren og i mål bak en utspilt Oblak.

Ronaldo-show

Hjemmelaget sleit med å komme til de store sjansene i første omgang, men det var en annen intensitet over spillerne som kom ut på banen etter hvilen.

For kampens karakter snudde plutselig fullstendig. Nå var det hjemmelaget som styrte showet, og Real Madrid hadde til tider nok med å forsvare seg. Likevel kom ikke de stripete til store sjanser.

I stedet var det Real Madrid som skulle få en gyllen mulighet til å doble ledelsen, da Ronaldo ble lagt i bakken av Savic i boksen. Ronaldo tok selv ansvar, og plasserte ballen i mål fra krittmerket.

Ronaldo har fått litt kritikk etter å ha gått av banen uten scoring i fem ligakamper på rad hjemme på Santiago Bernabeu. På bortebane renner imidlertid målene inn.

- Ronaldo slår ordentlig tilbake mot kritikken, mente Veland.

Og det skulle bli mer Ronaldo-show. For kvarteret før slutt fikk han ballen servert på sølvfat av Gareth Bale, og kunne enkelt sette inn sitt tredje for kvelden. Det var hans åttende ligascoring denne sesongen, samme antall som Lionel Messi har.

- Det er en maktdemonstrasjon, mente Veland om Real Madrids prestasjon.

For Oblak var det første gang han slapp inn tre mål for hjemmelaget i ligaen.

Det var samtidig siste gang Atlético Madrid tok imot byrivalen på Vicente Calderón i La Liga. Hvis alt går etter planen, flytter Atlético Madrid til deres nye stadion neste sesong.

Der har de noe å revansjere mot byrivalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!