Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo tapte på usportslig opptreden

Kan ha ha kostet ham gjevt trofé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble tyske Lukas Podolski kåret til VMs beste unge spiller av FIFA.

Dette skjedde i sterk konkurranse med blant andre Portugals Cristiano Ronaldo, som har vært en svært viktig spiller for sitt lag.

Den tidligere tyske storspilleren Lothar Matthäus delte ut trofeet til landsmannen Podolski, og sammen med Holger Osieck var han en av de som avgjorde hvem som skulle få den ærefulle utmerkelsen.

Ikke bare sportslige kriterier

Nå letter duoen litt på sløret og antyder hva som kan ha gjort at Ronaldo ikke gikk helt til topps i kåringen.

Begrunnelsen er nemlig ikke utelukkende sportslig.


- Vi ønsket oss ordentlig oppførsel, og jeg innrømmer at vi la vekt på dette som et av flere kriterier, sier Holger Osieck til nyhetsbyrået
Reuters.

- Spillere bør være rollemodeller, og fair play var med i betraktningen. Men vi må innrømme at unge spillere ikke alltid er voksne taktisk, og de får også vanskeligheter i stressende situasjoner, beklager Osieck.

BRÅK: Cristiano Ronaldo mistet en del venner da han blandet seg inn i forkant av utvisningen av klubbkameraten Wayne Rooney. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX
BRÅK: Cristiano Ronaldo mistet en del venner da han blandet seg inn i forkant av utvisningen av klubbkameraten Wayne Rooney. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Pådro seg minuspoeng

På spørsmål om furoren rundt Wayne Rooneys utvisning skadet Ronaldos kandidatur, svarer Matthäus bekreftende.

- Vi vil aldri få 100 prosent fair play. Hvis vi ser på Ronaldo, gjorde han åpenbart et eller annet der. Det er ikke pent og det er ikke rettferdig, sier tyskeren.

- Han kan pådratt seg et par minuspoeng i den situasjonen, men noen ganger glemmer du reglene i kampens hete, sier Matthäus.

Han minner om at sjøl unge Diego Maradona gjorde et par ting som ikke akkurat blir forbundet med fair play.

image: - Ronaldo tapte på usportslig opptreden
SKEPTISK: Lothar Matthäus sier at Cristiano Ronaldo pådro seg et par minuspoeng i tumultene som oppsto i forkant av Wayne Rooneys utvisning.