Ronaldo tilbake i Milan-troppen

Kan spille mot Shakthar på onsdag.

(Dagbladet.no): Onsdag spiller Milan Champions League-kamp borte mot Shakhtar Donetsk. Og blant spillerne som setter seg på flyet til Ukraina i morgentimene i dag, er brasilianske Ronaldo, fortalte klubben på sin hjemmeside i går.

Ronaldo skadet låret 31. juli, og har ikke spilt verken i Serie A eller Champions League i høst.

Milan har hatt en middelmådig sesongstart i ligaen, og håper at comebacket til «Fenomenet» fra Brasil skal gi dem et løft.

I Champions League leder de imidlertid gruppe D på bedre målforskjell enn nettopp Shaktar.

Tjukk av sjukdom

Ronaldo har oppnådd det meste i karrieren, men har til gode å gå til topps i den gjeveste europacupen. Da Milan slo Liverpool i finalen i Aten i vår, var det uten brassen på laget. Han kom fra Real Madrid i januar, og siden han allerede hadde spilt i europacupen for Real, kunne han ikke delta for Milano-klubben.

Mannen som av Fifa har blitt kåret til verdens beste fotballspiller tre ganger - 1996, 1997 og 2002 - har bokstavlig talt hatt noen tyngre sesonger i det siste. I sommer fikk han imidlertid diagnosen hypotyreose, en stoffskiftesykdom som blant annet kan medføre vektøkning, trøtthet og flere andre symptomer som kan være alt annet enn gunstig for en toppidrettsutøver.

Etter at sjukdommen ble oppdaget, ble Ronaldo satt på medisinsk behandling, og i august lovte Milan-trener Carlo Ancelotti at verden snart skulle få se en ny utgave av Ronaldo.

NY UTGAVE: Slank, nesten frisk og snart i form. VMs mestscorende spiller gjennom tidene er på vei tilbake i Milan-trøya. Foto: AP
NY UTGAVE: Slank, nesten frisk og snart i form. VMs mestscorende spiller gjennom tidene er på vei tilbake i Milan-trøya. Foto: AP Vis mer

- Dere får se ham snart, veldig snart. Det vil bli en overraskelse for alle. Han ser ut som en modell, sa Ancelotti til Gazzetta dello Sport.

Bråk om behandling

Men så snart ble ikke gjensynet likevel. Lårskaden ville ikke slippe taket, og Ronaldo reiste hjem til Brasil for behandling hos den brasilianske landslagslegen Jose Luis Runco.

I Italia ble det imidlertid mye oppstyr rundt at Ronaldo skulle ha fått en type hormonbehandling som er ulovlig i Italia.

Landslagslege Runco var imidlertid kjapt ute med å avvise at Ronaldo fikk denne behandlingen, samtidig som han understreket at behandlingen det var snakk om er en normal behandlingsmetode som benyttes over hele verden.

Ronaldo scoret sju mål på 14 seriekamper for AC Milan i vårsesongen. Milan vant ti av kampene og spilte uavgjort i to av dem. 32 poeng på 14 kamper gir et snitt på 2,29 poeng per kamp med Ronaldo på banen. På de øvrige 24 seriekampene plukket de tilsammen 29 poeng. Det gir et snitt på 1,21 poeng per kamp.

Kanskje ikke så rart om Milan-fansen ser fram til Fenomenets comeback med en viss forventning?

Ronaldo tilbake i Milan-troppen