Ronaldo tilbake med et smell

Scoret på to langskudd. Se målene!

Cristiano Ronaldo scoret med to langskudd da Real Madrid la press på byrival Atlético med 4-0-seier over Osasuna i spansk fotball lørdag.

Seieren betyr at det er bare tre poeng fram til serielederen, mens Real Madrid er ett poeng foran erkerivalen Barcelona. De to sistnevnte spiller søndag, men Real har en hengekamp til gode.

Ronaldos to scoringer gir ham 30 seriemål for sesongen, og han topper måljegerlista tre foran Atlético-spiller Diego Costa.

Det var en perfekt oppvarming til tirsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaen. Real Madrid-trener Carlo Ancelotti hvilte Pepe, Xabi Alonso, Gareth Bale og Karim Benzema, men ikke den alltid ivrige Ronaldo.

Spissen er tilbake etter strekkskade og veldig innstilt på å slå sesongrekorden på 14 mesterligamål som han deler med Lionel Messi. Han varmet opp skuddbeinet lørdag.

Doblet I det 7. minutt gjorde han 1-0 med et langskudd Osasuna-keeper Andres burde ha reddet. I det 53. minutt doblet Ronaldo ledelsen med et nytt langskudd. Sergio Ramos og Dani Carvajal doblet den ledelsen igjen med hvert sitt kontringsmål mot slutten av kampen.

Atlético Madrid gjester uberegnelige Valencia søndag, mens Barcelona spiller borte mot Villarreal.

Ronaldo, Luka Modric og Angel Di Maria ble byttet ut mot slutten med tanke på tirsdagens kamp i München. Der skal Real Madrid forsvare 1-0-ledelsen fra hjemmekampen.

Betis fortapt Osasuna er femte sist. Getafe har like mange poeng etter å ha slått Málaga 1-0 tidligere lørdag. Adrian Colunga ble matchvinner med en tidlig scoring, og Getafe holdt ut selv om laget spilte med ti mann i nesten en time.

- Vi lever fortsatt. Vi trengte å vinne i dag, sa Getafe-trener Cosmin Contra.

Getafe og Osasuna er tre poeng foran Valladolid, som har to kamper mindre spilt, og fem foran Almería. Getafe-seieren betydde at tabelljumbo Betis er fortapt og rykker ned for tredje gang siden 2000.

I en annen kamp vant Rayo Vallecano 3-0 borte mot Granada. Tre måneder etter at laget var nest sist har Rayo klatret til 9.-plass etter å ha tapt bare en av sine ti siste kamper.

(NTB)