- Ronaldo traff meg i panna, på siden

Pompey-back mener han ikke provoserte.

(Dagbladet.no): For mange var det uforståelig da Cristiano Ronaldo ble utvist mot Portsmouth i går kveld.

TV-bildene var uklare, og ikke engang Manchester United-sjef Alex Ferguson ville fastslå at hans stjerneving ble urettferdig behandlet.

Det røde kortet kom opp etter en hendelse i Pompeys straffefelt, og vertenes Richard Hughes bekrefter nå at han ble nikket til av Ronaldo.

Han traff meg hardere

- Jeg vet ikke om han mente det eller ikke, men han traff meg hardere enn om han bare hadde satt pannen sin mot min. Ronaldo traff meg i panna, på siden, sier 28-åringen til Portsmouths hjemmeside.

Midtbanespilleren forteller at duoen hadde en liten fight i straffeområdet før Ronaldo stakk hodet fram. Det startet med at Ronaldo dyttet ham, og så brukte armene.

- Jeg gikk litt tettere og løftet hendene. Så slengte han ut beinet, men bommet. Det var da vi gikk ansikt til ansikt, som fotballspillere av en eller annen grunn gjør, sier Hughes til klubbsida.

Så kom skallen fram. Den skotskfødte spilleren med bakgrunn i Arsenal forstår at dommeren dro fram høstfarger.

- Ronaldo traff meg i panna, på siden

- Det skjedde rett foran dommeren, så synes det var nok til å gi rødt kort, sier Hughes som av Ferguson blir beskyldt for å provosere portugiseren.

- Dommeren trodde tydeligvis han gjorde det med vilje. Jeg hadde ingen tanker om å få han utvist. Det ser dere på min reaksjon, sier Pompey-spilleren.

Nutcase?

Ronaldo får gjennomgå i britiske aviser i dag. Daily Mirror slår til med tittelen «NutCase». The Sun er inne på det samme med «It all goes Ron-g for nutter Cris».

Sistnevnte avis og Daily Mail har et bilde som ser ut til å bekrefte Hughes versjon, at Ronaldo virkelig skallet ned skotten.

Og selv om Ferguson tviler på at Ronaldo virkelig nikket, så får årets spiller i fjorårssesongen en god skrape.

- Han må lære av dette. Han må si til seg selv at dårligere spillere prøver å stoppe han, og han må ikke gå i den fella. Det er derfor de gjør det, sier Ferguson.

I går kveld påpekte sir Alex at nettopp dommer Steve Bennett viste ut Ronaldo mot City i januar 2006. Og selvsagt er Bennett ikke en av skottens favoritter.

GÅ AV BANEN: Dommer Steve Bennett så mer enn Alex Ferguson og sendte Cristiano Ronaldo i dusjen. Foto: Scanpix/Epa
GÅ AV BANEN: Dommer Steve Bennett så mer enn Alex Ferguson og sendte Cristiano Ronaldo i dusjen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Portsmouth tråkket til i annen omgang og vi ble behandlet tøft. Det er da du må være rolig. Men Ronaldo og Carlos Tevez fikk ingen beskyttelse hele kvelden, sier Ferguson.

Svennis synes det er synd

Nå går Ronaldo glipp av de tre neste kampene, inkludert byderbyet mot Manchester City søndag ettermiddag. Mens City står med to seirer har United nå bare to poeng på to kamper.

Ronaldo herjet med City i tilsvarende kamp i vår, da Michael Ball stemplet vingen i magen. Ronaldos karantene gleder sikkert den lyseblå horde. Men slik ser ikke manager Sven-Göran Eriksson på det.

- Det er en skam, som alltid. Du ønsker alltid å se de beste spillerne på banen, som en supporter eller som som tilskuer foran TV-en, sier svensken.

- Men de har så mange gode spillere at jeg tror de kan dytte inn en annen som holder sånn omtrent samme kvalitet.

Med Wayne Rooney skadd og Ronaldo utestengt spørs det om United-fansen er like sikre, etter den dårligste sesongstarten siden 1999.

TRE KAMPER: Rødt kort gir tre kampers utestengelse på rappen.
BRÅK: Begge lags spillere braket sammen da Ronaldo ble utvist.
DET VAR DA INGENTING? Ronaldo antyder uskyld med kroppsspråket.