Ronaldo trodde dommeren hadde blåst - handset og ble utvist

Men Manchester United slo City uansett.

(Dagbladet.no): Manchester City - Manchester United 0-1.

Etter 68 minutter av dagens Manchester-derby oppsto situasjonen som vil bli samtaleemne i den engelske byen og resten av fotballverden i dag.

Cristiano Ronaldo gikk høyt til værs inne i femmeteren, og alt tydet på at han hadde en førsteklasses mulighet til å doble ledelsen Wayne Rooney hadde gitt rødtrøyene.

Men i stedet løftet portugiseren begge hendene opp foran ansiktet og stoppet ballen.

Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å sende stjernespilleren i dusjen med hans andre gule kort. På vei av banen forsøkte han fortvilt å signalisere at han trodde han hadde hørt dommerens fløyte før han handset, men kortet var delt ut.

- Jeg tror han forsøkte å beskytte ansiktet, fordi han trodde dommeren hadde blåst. Men jeg vil ikke kritisere dommeren, av og til må vi bare takle sånt, sier United-manager Alex Ferguson.

- Hvis han sier at ballen så ut til å treffe ham i ansiktet, hvorfor headet han den ikke? spør City-manager Mark Hughes.

- Det var hans andre gule kort, så han måtte vises ut, konstaterer han.

HER SKJER DET: En tydelig trist og oppgitt Cristiano Ronaldo måtte gå i garderoben med to gule kort etter denne handsen. Foto: SCANPIX
HER SKJER DET: En tydelig trist og oppgitt Cristiano Ronaldo måtte gå i garderoben med to gule kort etter denne handsen. Foto: SCANPIX Vis mer

Gult kort nummer to kom bare ti minutter etter at Ronaldo hadde pådratt seg sin første advarsel, for en felling av Shaun Wright-Phillips. Dette kortet kommenterte han for øvrig ved å klappe ironisk.

God United-start

Manchester United gikk voldsomt til verks mot Manchester-rivalene City fra start, og etter en halvtime var det nesten underlig at «de røde djevlene» ikke ledet kampen.

Da hadde de hatt flere gode muligheter til å sørge for akkurat det:

• Allerede etter åtte minutter fikk Rooney skyte fra god posisjon, men rett på keeper Joe Hart, som mistet ballen igjen - uten at noen klarte å utnytte akkurat det.

• Etter 22 minutter headet Dimitar Berbatov et Rafael Pereira da Silva-innlegg mot lengste hjørne, men Hart var igjen på ballen, denne gang med et tigersprang.

• Bare fire minutter etter dette igjen fikk Patrice Evra en god mulighet som følge av litt fram og tilbake inne i boksen, men han banket ballen høyt over mål.

Og når gjestene ikke hadde klart å utnytte disse anledningene, så Manchester City sitt snitt til å spille seg litt mer inn i kampen igjen på City of Manchester Stadium.

Ronaldo trodde dommeren hadde blåst - handset og ble utvist

God van der Sar

Det resulterte i to gode muligheter, først da Stephen Ireland skjøt i venstre stolpe og ut etter 32 minutter.

Deretter forfulgte Robinho en pasning i bakrommet fire minutter før pause.

Bare en modig United-keeper Edwin van der Sar hindret brasilianeren fra å få tåa på ballen, og med det så det ut til at man kunne sette «U» på pausekupongen.

Men Wayne Rooney ville det annerledes.

Riktignok var det ikke noen scoring for kavalkadene han sørget for, men det gir nok den engelske spissen blanke blaffen i. Det gjør også Alex Ferguson.

- Det var et målscorer-mål, og enkle mål er like viktige som fine mål, sier skotten.

Hart ga nok en gang en retur etter et skudd fra kort hold, og Rooney kunne enkelt trille ballen i det åpne målet tre minutter før halvtid.

Mye United-ballinnehav

Den andre omgangen bar preg av at vertene trengte mål, men Mark Hughes\' menn klarte aldri å etablere noe trykk mot Alex Fergusons mannskap.

Det resulterte i mye United-ballinnehav, avbrutt av enkelte City-kontringer.

Og da Ronaldo etter hvert ble sendt i dusjen, ble gjestene bare enda mer opptatt av å holde på ballen, fortsatt uten at City klarte å skape noe særlig.

Ikke før på overtid da til og med keeper Hart gikk fram på en corner. Dette massive trykket resulterte i en enorm City-sjanse til utlikning. Den ble reddet på streken.

Enda mer dramatisk ble avslutningen da Manchester United konkret mot Citys åpne mål, men et vanvittig returløp av Hart endte med at han i siste liten klarte å slå ballen unna på streken.

Dermed endte kampen med Rooneys ene United-mål. I tillegg ble det utdelt åtte gule kort - som seg hør og bør i et Manchester-derby.

MATCHVINNER: Wayne Rooney avgjorde kampen med en scoring rett før pause.
DISKUASJONER: Manchester United-spillerne forsøkte å forklare dommeren hva som skjedde, men fikk ikke gehør.
FØRSTE GULE KORT: Cristiano Ronaldo tok en sjanse da han applauderte dommeren for utdelingen av det første gule kortet. Ti minutter seinere fikk han et nytt.
HER ER NOE MUFFINS: Cristinao Ronaldo feiret med en kake etter kampen som endte med Manchester United-seier til tross for at portugiseren ble utvist.