EN KAMP: Cristiano Ronaldo er utestengt i en kamp i Champions League etter utvisningen mot Valencia nylig. Foto: NTB Scanpix
EN KAMP: Cristiano Ronaldo er utestengt i en kamp i Champions League etter utvisningen mot Valencia nylig. Foto: NTB ScanpixVis mer

Cristiano Ronaldo utvist mot Valencia:

Ronaldo utestengt i én kamp i Champions League

Rekker United-møter etter rødt kort.

Cristiano Ronaldo er utestengt i én kamp i Champions League etter det røde kortet for Juventus mot Valencia i forrige uke.

Det betyr at angriperen mister kampen mot Young Boys tirsdag 2. oktober, men at Ronaldo rekker de to møtene med Manchester United i gruppespillet.

Juventus møter United på Old Trafford 23. oktober.

Det er Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som i dag opplyser at Ronaldo må sone én kamp på tribunen.

Angriperen fikk direkte rødt kort etter rundt en halvtimes spill da Juventus gjestet Valencia på Mestalla i Champions League-premieren. Ronaldos røde kort ble hektig diskutert i etterkant.

Omtalt

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen uttrykker på Twitter at han stusser over lengden på straffen.

- Ronaldo fikk en kamp etter det røde kortet i UCL. Kan dermed spille mot Manchester United. Ikke ofte jeg har sett at det blir en kamp når årsaken er voldsom opptreden...., skriver Edvartsen.

Valencia-spiller Jeison Murillo gikk i bakken inne i eget felt mens ballen var et helt annet sted. TV-bildene viste at Ronaldo ga Murillo en kakk i leggen med foten, før Valencia-spilleren falt. Ronaldo svarte også med et klapp i håret til motspilleren som lå på gresset.

Det var den såkalte mållinjedommeren som varslet hoveddommer om situasjonen.

VAR kommer

Dommer Felix Brych pratet lenge med assistenten ved målet før han dro fram det røde kortet. Juventus-manager Massimiliano Allegri etterlyster nå innføring av VAR.

- Jeg vil bare si at i slike tilfeller ville VAR hjelpe. Det er skuffende, for nå mister vi ham i noen kamper, og om det var videodømming ville de oppdaget at det ikke var en forseelse som skulle ført til utvisning, sier Allegri.

I dag kom faktisk bekreftelsen på at VAR innføres i Champions League fra neste sesong.

Ronaldo spilte i sin tid seks sesonger for United. Det var med Manchester-klubben han vant Champions League første gang.

Både Juventus (2-0) og United (3-0) vant på bortebane i gruppespillets første kamp.