Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo utroper Spania, Tyskland og Brasil til VM-favoritter

Vil unngå dem i dagens trekning.

EGENHENDIG: Cristiano Ronaldo sendte nærmest egenhendig Portugal til VM da han scoret samtlige fire mål i kvalikkampene mot Sverige i november. Nå gjør han det klart at han helst ser at Portugal slipper Brasil, Spania og Tyskland når gruppene skal trekkes i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/TT NEWS AGENCY/  PONTUS LUNDAHL/
EGENHENDIG: Cristiano Ronaldo sendte nærmest egenhendig Portugal til VM da han scoret samtlige fire mål i kvalikkampene mot Sverige i november. Nå gjør han det klart at han helst ser at Portugal slipper Brasil, Spania og Tyskland når gruppene skal trekkes i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/TT NEWS AGENCY/ PONTUS LUNDAHL/ Vis mer

Portugals stjernespiller Cristiano Ronaldo mener at Spania, Brasil og Tyskland er fotball-VMs største favoritter. Han håper å unngå de lagene når sluttspillgruppene trekkes fredag ettermiddag.

Ronaldo scoret alle fire målene da Portugal tok seg til mesterskapet med 4-2 sammenlagt over Sverige i to omspillskamper.

Real Madrid-spilleren har opplevd å bli slått ut av Spania i de to siste mesterskapene og vil helst ikke møte dem allerede i gruppespillet.

- Jeg mener at kandidatene til å vinne VM er Spania, Brasil og Tyskland. Ideelt sett er det best å unngå de lagene i trekningen, men dette er ikke noe vi bruker mye tid på å tenke på, sier Ronaldo i et intervju med avisen Marca.

Avvente - Vi får avvente hva trekningen gir oss. Vi har god selvtillit, er i godt slag og har oppnådd målet om å ta oss til sluttspillet. Forhåpentlig kan vi unngå de beste lagene i trekningen, sier han.

Ronaldo har ikke spilt de to siste seriekampene for Real Madrid på grunn av en muskelskade.

32 lag er med i sluttspillet. Lagene blir lagt i fire skåler og fordeles i grupper fra A til H i trekningen i byen Costa do Sauípe.

De åtte toppseedede nasjonene er Brasil, Spania, Argentina, Belgia, Colombia, Tyskland, Sveits og Uruguay.

Gamle stjerner En rekke tidligere toppspillere kommer til å delta i trekningsshowet som vil vare i rundt 90 minutter. Da snakker vi om Lothar Matthäus, Zinedine Zidane, brasilianske Ronaldo og Bebeto.

Brasil arrangerte VM sist gang i 1950. Seks av totalt tolv stadioner er ferdigstilt. Ytterligere tre er ventet ferdigstilt i januar, mens de siste tre er planlagt klare i februar.

VMs åpningskamp spilles 12 juni.

Frykter ingen Roy Hodgson er forberedt på å havne i en tøff gruppe, men Englands landslagssjef har ingen motstander han helst vil unngå i fredagens VM-trekning.

England tok seg til neste års VM-sluttspill i Brasil med å vinne sin gruppe i kvalifiseringen.

- Vi respekterer alle, vi frykter ingen. Uansett hvilken gruppe vi kommer i, blir det tøft. Vi er glade over bare å være i en gruppe og vil ta imot den trekningen vi får, sier Hodgson.

Hodgson er med i VM for annen gang. I 1994 ledet han Sveits til åttedelsfinale. Der ble det 0-3-tap mot Spania. England ble verdensmester i 1966.

(NTB)