Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo-uttalelse vekker oppsikt

Lagkamerat Luka Modric: - Jeg tror han blir i Real Madrid.

KLAR FOR SEMIFINALEN: Luka Modric og Kroatia seiret over Russland lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR SEMIFINALEN: Luka Modric og Kroatia seiret over Russland lørdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Det synes å være en vedtatt sannhet at Cristiano Ronaldo (33) er på vei fra Real Madrid til Juventus denne sommeren. Bare formaliteter står angivelig igjen, men en uttalelse fra lagkamerat Luka Modric i Real Madrid vekker nå oppsikt i VM.

- La oss se hva som skjer. Jeg tror ikke han kommer til å dra, sa Modric til journalister i natt.

Uttalelsen falt etter Kroatias seier over Russland i kvartfinalen lørdag kveld. På vei ut fra stadion i Sotsji etter straffesparkkonkurransen snakket midtbanespilleren med ventende journalister og fikk spørsmål om Ronaldos framtid.

Ny utfordring

Det var Torino-avisa Tuttosport som hadde nyheten først sist helg. Avisa slo fast at Ronaldo - som er 33 år - ønsker en ny utfordring i Juventus. Hele den siste uka har aviser i Italia og Spania skrevet om den forventede sjokkovergangen.

MÅTTE DRA HJEM: Cristiano Ronaldo og Portugal røyk ut for Uruguay i VM. Foto: NTB scanpix
MÅTTE DRA HJEM: Cristiano Ronaldo og Portugal røyk ut for Uruguay i VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg håper at han blir. Han er den beste spilleren i verden. Han betyr mye og jeg håper at han blir, siteres Modric i den spanske sportsavisa AS.

Han fortsetter:

- Jeg tror han kommer til å bli. Det er min mening.

Modric og Ronaldo har spilt sammen i Real Madrid siden 2012. Laget har vunnet Champions League de tre siste åra. Ifølge nettstedet football-italia forbereder klubbene en overgang angivelig verdt 100 millioner euro, eller rundt 940 millioner kroner.

Nettavisa siterer den italienske kringkasteren Mediareset og skriver at overgangen kan bli offisiell 10. juli. Da leder Real Madrid-president Florentino Pérez et styremøte i klubben.

- Det er ventet at han vil bekrefte at Ronaldo har lagt inn en forespørsel om overgang, skriver nettavisa.

Diskusjon rundt avgang

Flere aviser i Italia og Spania - deriblant Marca, AS og Corriere dello Sport - rapporterer at nettopp det siste er viktig for Pérez. Han vil ikke være den som historisk sett ble kjent for å selge klubbens største spiller gjennom tidene. Han vil angivelig at Ronaldo med klare ord må annonsere at det er han som vil vekk.

NUMMER SJU: I Torino er det allerede trykket opp Ronaldo-drakter. Foto: NTB scanpix
NUMMER SJU: I Torino er det allerede trykket opp Ronaldo-drakter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ronaldos årslønn i Juventus vil angivelig bli på rundt 280 millioner kroner hvis overgangen blir en realitet. I tillegg kommer inntekter fra personlige sponsoravtaler.

Ronaldo og Portugal røyk ut av VM for Uruguay i åttedelsfinalen. Kroatia og Modric møter England i VM-semifinalen onsdag. I den andre semifinalen tirsdag spiller Frankrike mot Belgia.

- Jeg kan ikke se for meg Ronaldo i et annet lag i Europa, sa Modric på vei ut fra stadion i natt.

Ronaldo har kontrakt med Real Madrid fram til 2021.

IMPONERER IKKE: England slo Sverige 2-0 og er klare for sin første VM-semifinale siden 1990. Angrepsspillet er derimot ikke noe å skryte av, ifølge Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Programleder er Øyvind Godø. Vis mer