BEST: Cristiano Ronaldo vant for femte gang Ballon d'Or som årets fotballspiller i verden. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix
BEST: Cristiano Ronaldo vant for femte gang Ballon d'Or som årets fotballspiller i verden. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpixVis mer

Ronaldo vant Ballon d'Or for femte gang

Cristiano Ronaldo er for femte gang tildelt Ballon d'Or (Gullballen) som årets beste fotballspiller. Dermed har han like mange seirer som Lionel Messi.

Den portugisiske Real Madrid-stjernen fikk prisen under en seremoni i Eiffeltårnet i Paris. Han vant den foran Messi og Neymar.

- Dette er fantastisk. Denne prisen taler for seg selv, sa Ronaldo.

Ballon d'Or ble innstiftet i 1956 av det franske bladet France Football og ble i mange år gitt til den beste spilleren i europeisk fotball. I årene 2010 til 2015 var prisen slått sammen med FIFA-prisen til årets spiller i verden, men det samarbeidet tok slutt i fjor.

Nå deles Ballon d'Or igjen ut av France Football uten medvirkning av FIFA, som har sin egen pris. Den gis derimot til den beste spilleren i verden, uansett hvor han spiller sin fotball.

Ronaldo tangerer med sin seier Messis rekord på fem Ballon d'Or-priser. Ronaldo vant også i 2008, 2013, 2014 og 2016. Han har også fem 2.-plasser.

Messi vant i 2009, 2010, 2011, 2012 og 2015. Hvert av de ti siste årene har prisen altså gått til enten Ronaldo eller Messi. Hvert av årene har den av duoen som ikke vant prisen blitt nummer to i avstemningen.

Tidligere i høst vant Ronaldo også FIFA-prisen som årets spiller i verden.

(NTB)