Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo var hos Arsenal først

Wenger røper at han kunne snappet United-vingen.

(Dagbladet.no): Det er en kjent sak at daværende Liverpool-manager Gerard Houllier fattet interesse for Cristiano Ronaldo før Sir Alex Ferguson gjorde det.

Nå avslører Arsene Wenger at den portugisiske scoringsmaskinen også trente med Arsenal før han signerte for Manchester United i 2003.

- Han var her mye før det - han kan fortelle dere om det hvis han ønsker det, sier Arsenal-manageren til BBC.

Imponerte i U17-EM

United har et formelt samarbeid med Ronaldos tidligere klubb i Portugal, og Wenger tror det var utslagsgivende for at han endte på Old Trafford.

- Manchester United hadde et samarbeid med Sporting Lisboa da assistenttrener Carlos Queiroz tok grep, og det gjorde det veldig vanskelig, sier han.

Portugiseren Queiroz dro fra United til Real Madrid omtrent samtidig som Ronaldo kom til Manchester, sommeren 2003.


Da var Ronaldo 18 år - og hadde allerede vært i søkelyset til flere storklubber etter å ha imponert i U17-EM. Houllier er nevnt, han oppdaget Ronaldo som 16-åring.

KUNNE VÆRT LAGKAMERATER: Gael Clichy og Cristiano Ronaldo kunne begge spilt i Arsenal i dag, avslører Arsene Wenger. Foto: AFP
KUNNE VÆRT LAGKAMERATER: Gael Clichy og Cristiano Ronaldo kunne begge spilt i Arsenal i dag, avslører Arsene Wenger. Foto: AFP Vis mer

Liverpool skal imidlertid ha følt at Ronaldo trengte mer tid til å modnes - noe de muligens angrer på i dag. United kom på først på banen etter at Ronaldo hadde herjet med dem i treningskamp i Portugal. Etter kampen skal flere av spillerne ha oppsøkt Sir Alex Ferguson med én oppfordring: Kjøp ham.

Påla seg selv munnkurv

Wenger er selv anerkjent for sin evne til å forme talenter til å bli spillere i verdensklasse, og opplysningen om at han egentlig kom Ferguson i forkjøpet kan godt tenkes å provosere skotten.

- En dag vil jeg fortelle dere mer om den historien, og dere vil bli overrasket, sa Wenger ifølge Arsenals hjemmeside.


Før han påla seg selv munnkurv.

- Jeg vil ikke skape en unødvendig historie, forklarte han - men katta var allerede sluppet ut av sekken.

image: - Ronaldo var hos Arsenal først
<B>HADDE RONALDO I LONDON:</B> Men Uniteds samarbeid med Sporting Lisboa skal ha ødelagt for Arsene Wenger.
<B>OPPDAGET RONALDO SOM 16-ÅRING:</B> Men daværende Liverpool-manager Gerard Houllier hadde litt for mye is i magen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media