Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo var ikke med på FIFA-utdelingen

Ti av elleve spillere stilte opp da årets lag ble tatt ut. Cristiano Ronaldo glimret med sitt fravær.

INGEN RONALDO: Til tross for at han var en del av årets lag og nominert i klassen årets spiller var ikke Cristiano Ronaldo på plass i Milano. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB Scanpix
INGEN RONALDO: Til tross for at han var en del av årets lag og nominert i klassen årets spiller var ikke Cristiano Ronaldo på plass i Milano. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB Scanpix Vis mer

Det var en del ting å ta tak i etter at støvet hadde lagt seg etter FIFAs årlige kåring av de beste spillerne og managerne.

Den kvinnelige programlederen skapte mye oppstår i sosiale medier, blant annet da hun spurte manager José Mourinho hvem som ville ledet laget dersom de beste spillerne i verden skulle spille i en intergalaktisk turnering(!).

Det endte med at Mourinho bare forlot scenen før hun var ferdig med å snakke med ham. Du kan se seansen her:

Lionel Messi vant den mest prestisjefulle kåringen på herresiden, mens Megan Rapinoe ble kåret til årets spiller i verden på damesiden. Etterpå holdt amerikaneren en inspirerende tale som flere skrøt av, hvor Rapinoe tok opp temaer som homofobi, rasisme og likestilling.

Messi gikk på sin side rett forbi to forfjamsede reportere som jobbet for arrangementet under direktesendingen. De ønsket å få noen ord med argentineren etter at han hadde vunnet kåringen, men Barcelona-spilleren hastet rett forbi dem uten å snu seg. Talen han holdt på podiet i forkant var på portugisisk.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

Ronaldo manglet

Da årets lag skulle presenteres var det én stjernespiller som glimret med sitt fravær: Cristiano Ronaldo. Man skulle tro at det ikke var noe problem for portugiseren å ta den korte turen fra Torino til Milano, men selv om han var en av tre nominerte til prisen for årets spiller i verden, var han ikke å se.

Da årets lag ble tatt ut, var ti av elleve mann på plass. Ronaldo la i stedet ut et bilde på Instagram nesten samtidig, som viste at han leste en bok, med sønnen sittende å skrive i bakgrunnen.

«Tålmodighet og utholdenhet er to karakteristikker som skiller den profesjonelle fra amatøren. Alt som er i stort i dag har startet smått. Du kan ikke gjøre alt, men gjør alt du kan for at drømmene dine skal gå i oppfyllelse. Og husk at det alltid kommer soloppgang etter mørke», skriver han poetisk til bildet.

Det har blitt spekulert i at Ronaldo visste han ikke kom til å vinne prisen, og at det er grunnen til at han ikke stilte opp. Det har tidligere vært kjent at spillere får vite i forkant om de vinner prisen eller ikke, slik Ada Hegerberg visste hun ville vinne Gullballen i 2018.

Ronaldo og Messi har knivet om slike prestisjepriser i flere år. Sist Ronaldo ikke vant, var portugiseren heller ikke tilstede under kåringen.

Juventus-manager Maurizio Sarri har sagt at det er skadeproblemer og en muskeltretthet som gjør at Ronaldo trenger hvile. Italieneren sa at han ikke ville ta noen sjanse med skader før oppgjøret mot Brescia tirsdag kveld, skriver spanske AS.

Popularitetskonkurranse

Ronaldo vant de to første kåringene av «FIFA The Best», mens Luka Modric vant forrige sesong. Det er pressefolk, landslagstrenere og landslagskapteiner som stemmer over hvem som skal motta prisene. 25 prosent av stemmene kommer fra folket.

Flere har ment at kåringen er mer en popularitetskonkurranse enn en måling på anerkjennelse.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Real Madrid-backen Marcelo var en del av årets lag, etter at hovedstadslaget sleit i store deler forrige sesong og backen ikke leverte sitt beste (Real Madrid røyk i åttedelsfinalen og Marcelo spilte 23 kamper i ligaen).

Liverpool-backene Andy Robertson og Tren Alexander-Arnold var blant spillerne som glimret med sitt fravær på årets lag, til tross for at de var med på å vinne Champions League og bli nummer to i Premier League. Angrepsduoen Mohamed Salah og Sadio Mané var heller ikke med.

Lionel Messi stemte på Sadio Mané, Cristiano Ronaldo og Frenkie de Jong i kåringen, mens Ronaldo ga stemmene sine til Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong og Kylian Mbappé - noe som betyr at han ikke stemte på rivalen Messi. Det viser FIFAs oversikt over stemmene som ble gitt.

Ada Hegerberg var ikke med på årets lag. Du kan lese mer om kåringen her:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media