Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens rikeste idrettsutøver 2016:

Ronaldo verdens rikeste idrettsstjerne for andre året på rad

Tjente nesten 800 millioner kroner i 2016.

VERDENS BEST BETALTE: Cristiano Ronaldo har spilt korta sine riktig gjennom karrieren. For andre året på rad er han den best betalte idrettsutøveren. Foto: AP Photo/Francisco Seco / NTB Scanpix
VERDENS BEST BETALTE: Cristiano Ronaldo har spilt korta sine riktig gjennom karrieren. For andre året på rad er han den best betalte idrettsutøveren. Foto: AP Photo/Francisco Seco / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har hatt et uforglemmelig år, med blant annet to Champions League-titler og et La Liga-gull med Real Madrid, samt EM-gull med Portugal - i en finale det først så mørkt ut da stjerna måtte ut med skade allerede etter 23 minutter.

I januar ble portugiseren kåret til «Årets spiller» i verden under en Fifa-galla, noe som altså ikke er veldig overraskende etter hans utrolige år.

Nå vinner Ronaldo nok en kåring, men denne gangen er det noe han har klart på egenhånd ved å bli så god som han er: nemlig å tjene mest av alle idrettsutøvere i hele verden.

Messi nådde ikke opp

Ifølge finansavisa Forbes' årlige liste, tjente Ronaldo 93 millioner dollar - over 780 millioner kroner - i fjor, og topper lista over verdens 100 best betalte idrettsutøvere.

58 millioner dollar av disse skal ha kommet gjennom fotballen, mens de resterende 35 skal være fra blant annet reklame- og sponsorinntekter.

Ronaldos argeste konkurrent er Barcelona-stjerna Lionel Messi. Argentineren rekker ikke helt opp til rivalen, der han selv havner på en tredjeplass med en inntekt på drøyt 80 millioner dollar.

Dette er topp ti:

1) Cristiano Ronaldo topper altså lista med sine 93 millioner dollar.

2) Basketstjerna LeBron James. Han tjente ifølge Forbes 86,2 millioner dollar.

3) Lionel Messi ble nummer tre med sine 80 millioner dollar

4) Tennis-stjerna Roger Federer ble nummer fire med sine 64 millioner.

5) Basketspiller Kevin Durant, 60,6 millioner dollar.

6) Andrew Luck (amerikansk fotball) ble nummer seks med sine 50 millioner dollar.

7) Rory McIlroy (golf) - 50 millioner dollar.

8) Stephen Curry (basketball) - 47,3 millioner dollar.

9) James Harden (basketball) - 46,6 millioner dollar.

10) Lewis Hamilton (formel 1) - 46 millioner dollar.

Den best betalte av de yngste på lista er golfspilleren Jordan Spieth. Han ble nummer 21 med sine 34,5 millioner dollar. Nummer 100 på lista er Dale Earnhardt jr. med sine 21,4 millioner dollar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!