Ronaldo vil ha klarere regler

MILANO (NTB-AFP): Superstjernen Ronaldo har bedt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) komme med klarere regler i konfliktområdene mellom klubb- og landslag. Det er på tide at Fifa rydder opp i den forvirringen som råder på dette området, mener den brasilianske stjernespilleren.

Ronaldo er en av flere brasilianske landslagsspillere som er blitt innblandet i et gedigent munnhuggeri mellom Brasils landslagstrener Mario Zagallo og italienske klubbtrenere. Zagallo vil at alle hans landslagsaktuelle spillere skal være tilgjengelige for en vennskapslandskamp i Johannesburg søndag.

  Etter et kompromiss, som ble banket gjennom i Marseille onsdag kveld, er det klart at Inter vil kunne bruke Ronaldo i søndagens serie A-kamp og i den påfølgende Uefa-cup-kampen mot Strasbourg tirsdag.

Forvirring

Milan og Roma kan bruke en av de to brasilianerne de har i lagene sine. Det er ventet at Milan vil velge å bruke Leonardo og frigjøre Andre Cruz, mens Roma høyst sannsynlig vil benytte Cafu i søndagens serierunde, mens Aldair vil få fri til å spille landskamp.

  - Den forvirringen som råder på dette området må noen gjøre noe med. Det er uholdbart at situasjonen skal munne ut i et gedigent munnhuggeri hver gang det er snakk om privatlandskamper, sier Ronaldo.

  Han sier at han for egen del er innstilt på å følge de reglene som til enhver tid råder på dette området, men han etterlyser mye klarere regler.

  - Jeg håper forvirringen rundt dette spørsmålet blir mindre i framtiden. Derfor anmoder jeg Fifa om å lage klarere regler, sier Ronaldo.