HAR IKKE SPILT SIDEN VM: Cristiano Ronaldo og Portugal ble slått ut av Spania i VM. Siden har laget levert elendig i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP/KARIM JAAFAR
HAR IKKE SPILT SIDEN VM: Cristiano Ronaldo og Portugal ble slått ut av Spania i VM. Siden har laget levert elendig i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP/KARIM JAAFARVis mer

Ronaldo vil hevne tapet mot Norge

Danskene skal få lide.

|||(Dagbladet): Cristiano Ronaldo var skadd da Portugal besøkte Ullevaal, og reiste hjem med null poeng i bagasjen.

- Jeg gråt ikke akkurat, sa Drillo til Dagbladet da det ble klart at superstjernen manglet mot Norge.

Så heldige er ikke danskene. Real Madrid-angriperen er med igjen når portugiserne møter Danmark hjemme fredag.

Og Ronaldo er topptent og revansjesugen av to grunner, skriver sporten.dk: Tapet mot Norge og 4-4 mot Kypros, samt den danske 3-2-seieren i Portugal under siste VM-kvalik.

SENKET PORTUGAL:Erik Huseklepp satte inn seiersmålet på Ullevaal mot portugiserne. Foto: REUTERS/Scanpix/Hakon Mosvold
SENKET PORTUGAL:Erik Huseklepp satte inn seiersmålet på Ullevaal mot portugiserne. Foto: REUTERS/Scanpix/Hakon Mosvold Vis mer

- Nå man ser på omstendighetene rundt kampen, så er dette blitt en av de viktigste landskampene for Portugal på veldig lang tid, sier Ronaldo.

Ronaldo spilte ikke da Portugal tapte hjemme mot danskene sist, men husker godt 1-1-kampen i Parken.

- Vi har mye å revansjere mot Danmark. Vi var klart best i de to kampene mot dem i VM-kvalifiseringen, men likevel vant vi ingen av kampene. Det gjorde vondt, sier Ronaldo.

Etter tapet mot Norge fikk suspenderte Carlos Queiroz sparken, og inn kom Paolo Bento. Norge leder EM-gruppa, men superstjernen er trygg på at løpet langt fra er kjørt.

24-åringen vil ha førsteplassen i pulja, den Drillos gutter har etter seks poeng av seks mulige før bortekampen mot Kypros fredag.

- Vi støtter alle opp om den nye treneren, og vi tror på at vi kan starte med et godt resultat mot Danmark, og så mot Island. Hvis vi vinner de to kampene, så har vi syv poeng. Da er jeg sikker på at vi helt sikkert skal klare resten og kvalifisere oss direkte til EM, sier Ronaldo.

Han ønsker ikke å snakke om noen danske spillere før kampen.

- Vi fokuserer utelukkende på våre egne styrker, og vi vet at vi har gode nok spillere til å slå alle landslag i verden. Vi var nær ved å slå Spania ut av VM, og de er verdens beste landslag, sier Real Madrid-vingen.

SKAL VINNE GRUPPA: Cristiano Ronaldo akter ikke å havne bak Norge i EM-gruppa. Foto: AP/Roberto Candia
SKAL VINNE GRUPPA: Cristiano Ronaldo akter ikke å havne bak Norge i EM-gruppa. Foto: AP/Roberto Candia Vis mer