Ronaldo vil ikke skrive ny kontrakt med Real Madrid

Nå håper Manchester United-fansen på en retur.

PÅ VEI BORT?: I følge portugisisk media vil ikke Ronaldo utvide kontrakten han har med Real Madrid. Kontrakten går ut i juni 2015, og nå spekuleres det i om spissen er på vei bort fra klubben. Foto: EPA/TIAGO PETINGA / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT?: I følge portugisisk media vil ikke Ronaldo utvide kontrakten han har med Real Madrid. Kontrakten går ut i juni 2015, og nå spekuleres det i om spissen er på vei bort fra klubben. Foto: EPA/TIAGO PETINGA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har kontrakt i Real Madrid fram til juni 2015, men ifølge den portugisiske avisen A Bola har Ronaldo fått tilbud om å forlenge kontrakten med tre år, men har ikke ønsket å skrive under fordi han ikke føler at han har blitt riktig behandlet.

President Florentino Perez har derimot sagt at han er overbevist om at spissen blir i klubben.

- Jeg tror at Cristiano vil avslutte sin profesjonelle karriere i Real Madrid, sier Perez, ifølge Metro.

I sosiale medier har det i dag sirkulert et bilde av en twitter-melding pressekontoret i Manchester United angivelig skal ha skrevet. I tweeten står det:
«Velkommen hjem Cristiano. Følg med på  den offisielle hjemmesiden for mer informasjon veldig snart. #thereturn».

Flere engelske medier skriver at klubben avviser å ha postet tweeten.

Håper på Ronaldo Det går likevel flere rykter om at Ronaldo skal være på vei vekk fra Real Madrid, og at Manchester United ønsker å hente han tilbake.

- Jeg vet ikke helt hva jeg tror, men jeg håper at Ronaldo kommer tilbake til Manchester United, sier Lars Morten Olsen, redaktør for United Supporteren.

- United-fansen har alltid støttet Ronaldo, og han har selv uttalt at han savner familiefølelsen som er i klubben. Fansen synger jo navnet hans på nesten hver eneste kamp.

Ny manager Ronaldo hadde et godt forhold til Sir Alex Ferguson, og da Ferguson ga seg mistet Olsen litt av håpet om å få Ronaldo tilbake.

- Ferguson var nok mye av grunnen til at Ronaldo savnet United. Ferguson var veldig flink til å ta vare på hver enkelt spiller. Men jeg tror ikke Moyes er så ulik Ferguson som person, og jeg tror absolutt at Moyes og Ronaldo ville kunnet ha kommet overens.

At Ronaldo ikke vil forlenge kontrakten sin med Real Madrid, betyr at klubben må vurdere å selge han av økonomiske grunner.

- Økonomisk sett er dette riktig tidspunkt å selge han på. Han har to år igjen av kontrakten, men venter de ett år er det bare ett år igjen til han blir bosman-spiller. Så hvis de vil ha mest mulig igjen for han, så burde de selge nå, sier Olsen.

Hvis Real Madrid bestemmer seg for å selge den portugisiske spissen, er det ikke bare Manchester United som er interessert, også Paris Saint-Germain har vist interesse. Olsen er derimot redd for at det er en annen engelsk klubb som kan ende opp med å signere spissen.

- Jeg ville ikke blitt sjokkert hvis Mourinho tok med seg Ronaldo til Chelsea. Ronaldo har spilt flere år under han nå, og selv om han har en sterk klubbfølelse til United og respekterer klubben, så er fotball business. United-fansen ville ikke likt at han dro til Chelsea, men sånn er det i fotballen, sier Olsen.

- Men jeg håper han heller kommer tilbake til United. Klubbdirektør David Gill har sin siste dag på jobb 30. juni, og det hadde vært en veldig fin avskjedsgave hvis han hadde klart å signere Ronaldo før det. Samtidig hadde det vært en god start for Moyes å få inn Ronaldo, det ville gitt en skikkelig boost.

På smertegrensen The Sun skriver i dag at Manchester United skal være villig til å betale 65 millioner pund for portugiseren, 15 millioner mindre enn de solgte han for.

- 65 millioner er nok helt på smertegrensen til hva de kan tåle, sier Olsen.

- Han har blitt bedre etter at han forlot United, men han har også blitt eldre. Men det hadde som sagt vært helt fantastisk å få han tilbake.

FALSK: Denne tweeten har i dag sirkulert i sosiale medier, men klubben skal ha avkreftet at det er de som har skrevet den.
FALSK: Denne tweeten har i dag sirkulert i sosiale medier, men klubben skal ha avkreftet at det er de som har skrevet den. Vis mer