TILBAKE MED ET SMELL: Cristiano Ronaldo var tilbake etter to kampers karantene mot tabelljumbo Xerez og noterte seg for to av Real Madrids tre mål i årsdagens seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier Barbancho
TILBAKE MED ET SMELL: Cristiano Ronaldo var tilbake etter to kampers karantene mot tabelljumbo Xerez og noterte seg for to av Real Madrids tre mål i årsdagens seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier BarbanchoVis mer

Ronaldo vil ikke utelukke United-retur

- Bare Gud vet hva som vil skje i framtida.

|||(Dagbladet): Cristiano Ronaldos siste år som Manchester United-spiller var preget av en strøm av rykter om Real Madrid - en ryktestrøm som bare ble striere av portugiserens kryptiske og unnvikende uttalelser i media.

Det ble med andre ord en vanesak for United-supporterne å finne fram saltklypa hver gang 25-åringen tok i bruk snakketøyet overfor journalister.

Nå er det kanskje på tide å lete den fram fra kjøkkenskuffen igjen, med tanke på at Ronaldo nå har begynt å gjenta seg selv, riktignok på speilvendt vis.

- Forlot familienTidenes dyreste fotballspiller har ved gjentatte anledninger snakket varmt om United og hvilken takknemlighetsgjeld han står i til sin tidligere arbeidsgiver. Nå vil han ikke utelukke at han en dag kan komme til å returnere til Old Trafford.

- Jeg vil ikke si at jeg ikke er lykkelig i Real Madrid. Alle vet at dette er min klubb, og at jeg er veldig fornøyd. Men samtidig savner jeg selvfølgelig Manchester United, sjefen (sir Alex Ferguson) og lagkameratene, fordi det føles som jeg har forlatt en familie der. Jeg ønsker å fullføre kontrakten min her, men bare Gud vet hva som vil skje i framtida, sier Ronaldo i et intervju med News of the World, som er gjengitt av de fleste nettavisene i England.

- Selvfølgelig savner jeg å spille for Manchester United. Jeg spilte der i seks år, og det er lang tid. Jeg ser kampene deres hver gang jeg har muligheten. Man vet aldri, og kanskje en gang i framtida, kan jeg komme tilbake for å spille for dem igjen. Det finnes alltid en mulighet, fortsetter han.

Uttalelsene kan på ingen måte leses som at Ronaldo påtar seg noen forpliktelser, og minner aller mest om høflighetsfraser. Dessuten er det mildt sagt tvilsomt om Real Madrid vil gi slipp på deres største aktivum, både sportslig og kommersielt.

Likevel er det en slående likhet i måten han ordlegger sammenlignet med perioden fra Champions League-triumfen  i mai 2008 til nyheten om verdensrekordovergangen sprakk i juni 2009.

Skryter av RooneyRonaldo har levert varene på banen siden han kom til Spania, og kom opp i et tosifret antall seriescoringer da han noterte seg for to fulltreffere i gårsdagens 3-0 seier mot Xerez på bortebane. Fasiten viser så langt 11 mål på 13 opptredener i La Liga. Det er et snitt bare toppscorer Lionel Messi matcher.

En annen som har gjort det for vane å omsette sjansene sine i mål denne sesongen, er Ronaldos tidligere rekkekamerat i Manchester United, Wayne Rooney. Ingenting gleder Ronaldo mer.

- Jeg holder fortsatt kontakten med Wayne, og jeg prater med både ham, Ferdinand, Vidic og Evra så ofte jeg har muligheten. Wayne har scoret mange mål, og han er hovedpersonen i Manchester United i øyeblikket. Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne fordi han har fortjent det. Han har jobbet hardt for det.

- Han er en fantastisk spiller, men det er ikke fordi jeg har reist at han gjør det bra; han har alltid gjort det bra, legger Ronaldo til.

SAVNER ROONEY: Cristiano Ronaldo savner Manchester United og sine tidligere lagkamerater med Wayne Rooney i spissen. Portugiseren sier han fortsatt pleier kontakten med Rooney så ofte han kan.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal
SAVNER ROONEY: Cristiano Ronaldo savner Manchester United og sine tidligere lagkamerater med Wayne Rooney i spissen. Portugiseren sier han fortsatt pleier kontakten med Rooney så ofte han kan.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal Vis mer