MISFORSTÅTT: Cristiano Ronaldo mener at de som oppfatter ham som arrogant ikke forstår at han bare vil vinne. Foto: Andres Kudacki / AP Photo / NTB Scanpix
MISFORSTÅTT: Cristiano Ronaldo mener at de som oppfatter ham som arrogant ikke forstår at han bare vil vinne. Foto: Andres Kudacki / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Ronaldo vil sette seg ned med dem som mener han er arrogant

- De er nødt til å møte meg for å vite hvem den virkelige Cristiano er.

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo (27) er i likhet med Lionel Messi velsignet med et guddommelig fotballtalent ingen kan bestride. Men i motsetning til argentineren, som de fleste ser på som jordnær og sympatisk, er portugiseren av mange oppfattet som arrogant og selvopptatt.

I et intervju med CNNs Pedro Pinto, erkjenner tidenes dyreste fotballspiller at væremåten hans ute på fotballbanen har bidratt til å sette ham i skyggen av Barcelona-eleganten.

- Jeg legger meg ikke ned og gråter, men jeg tror det. Det er spørsmål jeg aldri klarer å svare 100 prosent riktig på, fordi jeg vet rett og slett ikke. Men jeg mener at det ikke er tillatt for andre å prøve og endre på personligheten min, sier Ronaldo til CNN.

- Jeg kan til dels være enig i at jeg har et dårlig image på banen. Kanskje er det fordi jeg er for seriøs, fortsetter han.

Vil møte kritikerne Samtidig mener han at den tilsynelatende arrogansen er misforstått, og at det i realiteten handler om at han er en kompromissløs vinnerskalle.

- Kan du forestille deg at jeg spiller mot andre spillere ute på banen og lar dem vinne? Jeg er et konkurransemenneske. Noen ganger blir det tolket feil, noe som plager meg, men jeg er nødt til å være meg selv. Dersom du virkelig kjenner meg, dersom du er vennen min og jeg slipper deg inn i huset mitt for å la deg tilbringe dagen sammen med meg, vet du at jeg hater å tape. Jeg har lært av mine feil, og sånn er livet. Men jeg noen ganger har jeg blitt et offer på grunn av det, siden de ikke kjenner den virkelige Cristiano, forklarer han.

Derfor skulle han gjerne kommet kritikerne i møte om det lot seg gjennomføre i praksis.

- Jeg er interessert i folk som kaller meg arrogant. Ikke alle, men flesteparten av dem. En dag skulle jeg likt å sette meg ned med dem for en prat for å finne ut på hvilken måte de ser på meg som arrogant. Du vet, ta en prat i hyggelige omgivelser for å bli bedre kjent, fordi de er nødt til å møte meg for å vite hvem den virkelige Cristiano er, sier Real Madrid-sjerna.