- Ronaldo ville blitt mye bedre hos oss

Xavi mener Premier League er oppskrytt.

(Dagbladet.no: De engelske lagene har langt på vei bevist at Premier League er den beste serien i verden om dagen, gjennom å ha tre lag i Champions League-semifinalene to år på rad.

Den konklusjonen blir altfor lettvint for Barcelonas midtbanemotor Xavi.

Før kveldens semifinale mot Manchester United lovpriser han Cristiano Ronaldo - men fastslår at portugiseren ville vært en langt bedre spiller enn i dag om han hadde spilt i La Liga.

- Ronaldo har mål, driblinger, tempo og vinnerinstinkt, men han gjør også ting mer komplisert enn nødvendig. Han føler seg så overlegen alle andre, med rette, at han prøver på unødvendige ting, sier Xavi ifølge Sky Sports.

Stiller for lave krav

Ronaldo har scoret 38 mål denne sesongen og omtales stadig oftere som en legende på Old Trafford, sin unge alder til tross.

Selv om Xavi mener Ronaldo har fortjent det meste av rosen han har fått, tror han United-vingen ville vært bedre tjent med at folk stilte høyere krav til ham.

Det ville de gjort i Spania, insisterer han.

BRILJANT, MEN..: Cristiano Ronaldo ville blitt en bedre spiller av de høye kravene som stilles i Spania, insisterer Barcelonas midtbanesjef Xavi. Foto: AFP
BRILJANT, MEN..: Cristiano Ronaldo ville blitt en bedre spiller av de høye kravene som stilles i Spania, insisterer Barcelonas midtbanesjef Xavi. Foto: AFP Vis mer

- Han kunne blitt en mye bedre spiller om han spilte her med oss. Jeg har sansen for ham, og ville elsket det om han kom hit. Jeg føler at presset og kravene til ham ikke er så høye som de ville vært her. I England snakker folk om deg som en legende bare du gjør noen få ting riktig. Her blir du hatet om du slurver med ballen eller sparker den opp på tribunen. Så du er nødt til å bli en bedre spiller, sier Xavi - som definitivt ikke skal beskyldes for å sløse bort ballen unødvendig.

Ikke vakker fotball

Det er ikke umulig at Thierry Henrys mislykkede sesong i Barcelona har gitt Xavi blod på tann. Franskmannens motgang har vist at suksess England ikke er noen garanti for å lykkes i Spania - på samme måte som Diego Forlan først blomstret da han byttet fra Premier League til La Liga.

Noen, som Fernando Torres, lykkes begge steder. Men enda bedre i Premier League.

- Fernando Torres er en bedre spiller i England med alt rommet han får foran seg. Her legger forsvaret seg innenfor eget straffefelt. Thierry (Henry) er som en hingst som trenger plass til å snu, og det finner han ikke her. Han har spilt bedre i bortekampene, men på Campo Nou sliter han, sier en forfriskende ærlig Xavi.

Han lot seg heller ikke bergta av 4-2-kampen mellom Liverpool og Arsenal på Anfield, som er blitt betegnet som en av de beste kampene i Champions League-historien.

- Det er sant at tempoet var fantastisk, men de mistet ballen hvert 30. sekund - det er ikke vakker fotball, sier han.

Så kan man saktens spørre seg om ikke 30 sekunder er ganske lenge å holde ballen i laget. I norsk målestokk er det i hvert fall en liten evighet.

- Ronaldo ville blitt mye bedre hos oss
<B>BEDRE I ENGLAND:</B> Fernando Torres.
<B>RONALDO-FAN:</B> Xavi mener Ronaldo og Lionel Messi er verdens beste fotballspillere.