Ronaldos 9 dødelige våpen

MARSEILLE (Dagbladet): Ronaldo. Bare navnet er nok til å skremme. Her er et lite knippe av den aller beste fotballspillerens farligste våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. TALENTET

Det er bare åtte år siden Ronaldo snek seg unna skolen hjemme i Bento Ribeiro, en av Rios fattigste forsteder, for å vise seg fram for 2. divisjonsklubben Sao Cristavao. Og det guttungen gjorde med ballen, var mer enn nok til at foreldrene glemte håpet om legeutdannelse _ framfor drømmen om å fostre en av landets store fotballsønner. - Han har alt, sier Ronny Johnsen som kveldens store utfordring. Det er en sannhet uten modifikasjoner.

2. FARTEN

Han kan se kantete og litt treg ut, men la deg ikke lure. Ronaldo er blant fotballens raskeste. - Det vil være guffent å få Ronaldo rettvendt med litt rom rundt seg, sier Drillo. Han ønsker slett ikke å se en Ronaldo som har plass til å bevege seg, eller tid til å avslutte. For det gjør han godt nok til å skyte Norge ut av VM. Drillo har gitt spillerne en galgenhumoristisk beskjed hvis de kommer på etterskudd i dueller: - Spillerne vet at de skal fullføre løpet i en slik situasjon...

3. KRAFTEN

Ytterst få angrepsspillere har fysisk styrke som Ronaldo. Med ytterligere hjelp av farten og rykket, er han ekstrem i dueller. Serie A-forsvarere som har brukt sone med suksess mot Ronaldos Inter, sier han har slik kraft at markeringsspill antakelig er den beste resepten. Eller aller best, som et helt privat tips til Ronny Johnsen og Dan Eggen: - Prøv å gjette hva han skal gjøre i neste trekk, og sørg for at han ikke får ballen, sier Italias VM-back Fabio Cannavaro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer