Ronaldos deilige revansj: Scoret hat trick og reddet Portugal

VM-oppgjøret mellom Portugal og Spania hadde alt: Seks mål. Hat trick. Straffedrama. Videodømming.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Real Madrid-spissen startet dagen med dommen i skattesaken, der han ble dømt for å ha unndratt nærmere 200 millioner kroner i skatt. Men Ronaldo svarte med hattrick mot nettopp landet der han ble dømt. Ekspertene Petter Veland fra Viasat og Frode da Costa Lia fra Josimar oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Portugal - Spania 3-3 (2-1)

VM-starten åpnet på verst tenkelig måte for Portugal-stjerna Cristiano Ronaldo (33), da det tidligere fredag ble kjent at han er dømt til betinget fengsel og må betale en gigantisk bot.

En av Norges fremste eksperter på spansk fotball, Petter Veland, sa i Dagbladets VM-studio at han ikke trodde tidspunktet nyheten kom på, var tilfeldig.

Men om det påvirket Ronaldo på noen som helst måte, var det slik: Etter bare et par minutter skaffet han straffe, og satte den selv. Mot slutten av første omgang doblet han for Portugal, og sendte dem i ledelsen. Så berget han uavgjort for Portugal med et perlemål på frispark.

Hat trick.

- De spanske myndighetene vekket beistet, var Velands dom.

- Dette betyr alt. Dette var en jobb som hele laget gjorde. De trodde på meg. Jeg gjrode en god jobb, men det er hele lagets fortjeneste. Vi sluttet aldri å kjempe, sier Ronaldo i et intervju vist på TV 2.

- BEIST: Cristiano Ronaldo scoret to mål i førsteomgangen mot Spania. Portugal-stjernen puttet først på et straffespark han skaffet selv, før David De Gea gjorde en giganttabbe helt på tampen. Viasat-ekspert Petter Veland analyserer i pausen. I tillegg hører vi fra «spåmann» Henning Hai Lee Yang, som forteller hvordan VM ender ... Programledere: Øyvind Godø og Nicolai Delebekk Vis mer

Ronaldo-mål

Det var drama fra første minutt i nabooppgjøret. To minutter ut i kampen ble ingen ringere enn nettopp Ronaldo felt av Spania-forsvarer Nacho, og Portugal fikk straffe.

Den ville naturligvis Ronaldo ta selv. Og fra ellevemetersmerket, akkurat som det gikk en skikkelig faen i ham, satte han straffesparket kontant i mål.

STRAFFEMÅL: Her sitter kveldens første mål. Foto: AFP PHOTO / Jewel SAMAD
STRAFFEMÅL: Her sitter kveldens første mål. Foto: AFP PHOTO / Jewel SAMAD Vis mer

Nå har 33-åringen scoret i fire ulike VM-sluttspill.

Først etter snaue ti minutter kom spanjolene til sin første store mulighet. Ballen ble spilt inn i feltet, der David Silva måtte vende og banke til. Han fikk en dårlig treff, og forsøket gikk over mål.

For det var Spania som styrte et fyrverkeri av en kamp innledningsvis.

God Costa

For mens Spania spilte seg til gode sjanser, kom Portugal på en kontring som ble fryktelig farlig. Ronaldo sentret til Gonçalo Guedes, som kom i perfekt posisjon foran mål, men han hadde en dårlig berøring og brukte litt for god tid på å avslutte. Dermed var sjansen kastet bort.

Svarte fra Spania kom kontant: Ballen ble spilt opp til Diego Costa, som dro en og to skuddfinter, og banket til. Ballen satt i mål etter en strålende prestasjon av 29-åringen.

SCORET TO: Diego Costa. Foto:  REUTERS/Francois Lenoir
SCORET TO: Diego Costa. Foto: REUTERS/Francois Lenoir Vis mer

Bare sekunder senere feide Isco til fra 18 meter. Han tvang keeper Rui Patricio ut i full strekk, og ballen gikk via tverrligger, nedom streken og ut. Reprisene - som dommerne også måtte se via VAR - viste at ballen ikke var inne.

Akkurat da handlet det meste om Spania. Andres Iniesta kom til en kjempesjanse etter 35 minutter, men skuddet gikk utenfor.

- PLANLAGT: Fredag smalt nyheten fra spanske myndigheter: Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel og må betale 175 millioner kroner i bot. Stjernespilleren skal ha sagt seg skyldig i skatteunndragelse, men ifølge Petter Veland er det ikke tilfeldig at nyheten slippes i dag. Spania møter Portugal i VM fredag kveld, og ifølge Veland er nyheten timet og tilrettelagt. – Det er ikke tilfeldig at det kommer i dag. Dommen mot Ronaldo er planlagt, mener han. Veland er Norges fremste ekspert på spansk fotball og gjester Dabladets VM-studio fredag. Vis mer

Pinlig de Gea-tabbe

Men Ronaldo hadde ingen planer om å hvile på laurbærene. Rett før pause kom Portugal på en ny kontring, der han banket til fra 16 meter - og Spania-keeper David de Gea gjorde en sjelden blemme.

Skuddet fra 16 meter gikk nemlig først i nevene på Manchester United-keeperen, som så glapp ballen. Da gikk den rett i mål bak ham.

Men Spania hadde altså heller ingen intensjon om å gi slipp. Bare ti minutter ut i andre omgang, dyttet Sergio Busquets et innlegg fra nesten dødlinja bort til Diego Costa, som nesten skled ballen i mål.

JA, DU ER GOD: Cristiano Ronaldo scoret hat trick. Foto: NTB Scanpix
JA, DU ER GOD: Cristiano Ronaldo scoret hat trick. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og et par minutter senere hadde Spania snudd kampen til sin fordel:

Hat trick

Under et Spania-angrep havnet ballen ute hos Nacho ute ved 16-meteren. Han fikk et drømmetreff: Ballen gikk via den ene stolpen, så den andre stolpen, så i mål.

Da hadde Spania et kjempegrep på sin iberiske rival lenge.

Helt til Portugal fikk frispark i perfekt posisjon, omtrent 20 meter. Ronaldo tok sine sedvanlige fire skritt bak, og stoppet med beina bredt. Det gikk som det måtte gå:

Kontant i nettet bak David de Gea. Hat trick.

Portugal – Spania 3-3 (2-1)

Fisjt stadion i Sotsji, 43.866 tilskuere.

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (str. 4), 1-1 Diego Costa (24), 2-1 Ronaldo (44), 2-2 Costa (55), 2-3 Nacho (58), 3-3 Ronaldo (88).

Dommer: Gianluca Rocchi, Italia.

Gult kort: Sergio Busquets (17), Spania, Bruno Fernandes (28), Portugal.

Været: 24 grader, delvis skyet.

Besittelse: 38-62.
Avslutninger: 8-12.
På mål: 3-5.
Hjørnespark: 4-5.
Gått i offside: 1-3.
Frispark mot: 12-10.
Fullførte pasninger: 283-635.
Løp (km): 102-103.
Kampens spiller: Cristiano Ronaldo, Portugal. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer