Ronaldos nye monsterlønn

Cristiano Ronaldo knuser PSG-duoen Lionel Messi og Kylian Mbappé på lønnstoppen.

NYE EVENTYR: Cristiano Ronaldo skal spille i Saudi-Arabia de neste to årene. Foto: Al Nassr
NYE EVENTYR: Cristiano Ronaldo skal spille i Saudi-Arabia de neste to årene. Foto: Al Nassr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo (37) ankom Saudi-Arabia mandag og presenteres for klubben Al-Nassr FC rundt 17.00 i dag. Portugiseren har skrevet under på en kontrakt som løper fram til sommeren 2025.

Superstjerna landet i hovedstaden Riyadh og ifølge den statlige TV-stasjonen Al Ekhbariya er han innlosjert på et luksushotell i byen sammen med flere av sine støttespillere.

- Hei folkens, ses snart, sier Ronaldo på en video lagt ut på sin egen Instagram-story, sittende på flyet.

Flere medier og journalister, deriblant overgangsguru Fabrizio Romano og Al Ekhbariya, hevder at Ronaldo vil motta en lønn på 200 millioner euro i året (over to milliarder kroner), inkludert kommersielle avtaler.

For å sette det i kontekst: Ronaldo vil få over 38 millioner kroner i uka, snaut 5,5 millioner kroner om dagen, rundt 228 000 kroner i timen eller 3800 kroner i minuttet.

Minst 75 millioner av disse 200 millionene skal være ren lønn. Resten er, ifølge CBS Sports, som følge av øvrige kommersielle avtaler og bilderettigheter. Romano skriver på sin side at Ronaldo vil få rundt 90 millioner euro i ren lønn.

Tjener mest

Lønna til Ronaldo mangler sidestykke i fotballsammenheng.

Til sammenlikning tjener PSG-stjerne Lionel Messi (35) 40 millioner euro (rundt 400 millioner kroner) i ren lønn dette kontraktsåret i Paris. Han tjente 30 millioner euro i lønn det første året etter overgangen fra Barcelona, ifølge den franske avisa L'Equipe.

Ifølge det amerikanske magasinet Forbes kommer PSG-stjerne Kylian Mbappé til å tjene rundt 128 millioner dollar denne sesongen (rundt 1,37 milliarder kroner). Grunnlønna og en signeringsbonus skal utgjøre 86 prosent av summen.

Lønna til fotballspillere er ikke offisielle tall, men det har vært flere lekkasjer til pressen opp gjennom åra. Ronaldo kommer høyst sannsynlig til å toppe Forbes' liste neste år.

Gigantisk vekst

Og Al-Nassr nyter allerede godt av superstjernas ankomst. Da Ronaldo-overgangen ble bekreftet hadde klubben mindre enn 900 000 følgere på Instagram.

I skrivende øyeblikk har klubbkontoen 7,4 millioner følgere - og tallet øker time for time. På Twitter har klubben 3,7 millioner følgere.

- Historie skrives. Dette er en signering som ikke bare vil inspirere klubben vår til å oppnå enda større suksess, men inspirere vår liga, vår nasjon og framtidige generasjoner, gutter og jenter til å være den beste versjonen av seg selv. Velkommen Cristiano Ronaldo til ditt nye hjem Al-Nassr, skriver klubben på Twitter ifølge NTB.

RONALDO-FEBER: Stor pågang i klubbsjappa til Al-Nassr. Foto: Amr Nabil/AP/NTB
RONALDO-FEBER: Stor pågang i klubbsjappa til Al-Nassr. Foto: Amr Nabil/AP/NTB Vis mer

Ronaldo, som får draktnummer 7 i sin nye klubb, uttalte nylig følgende om overgangen:

- Jeg gleder meg til å prøve meg i en ny liga, og nytt land. Klubbens visjon er virkelig spennende. Jeg gleder meg til å hilse på mine nye lagkamerater, og hjelpe klubben til suksess.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer