GODE VENNER I REAL MADRID: Cristiano Ronaldo ga Gareth Bale en klem etter at Portugal sendte Wales ut av semifinalen. Foto:  NTB Scanpix
GODE VENNER I REAL MADRID: Cristiano Ronaldo ga Gareth Bale en klem etter at Portugal sendte Wales ut av semifinalen. Foto:  NTB ScanpixVis mer

Ronaldos oppførsel vekker oppsikt: - Dette har han ikke fått nok ros for

Strør om seg med kjærlighet.

PARIS (Dagbladet): Portugal og Frankrike gjør de siste forberedelser før søndagens EM-finale på Stade de France i Paris.

BAMSEKLEM: Cristiano Ronaldo og Gareth Bale brøt alle intimsoner etter semifinalen. Foto: NTB Scanpix
BAMSEKLEM: Cristiano Ronaldo og Gareth Bale brøt alle intimsoner etter semifinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- À armes égales, heter det på førstesida av sportsavisa L'Equipe i dag. Tittelen er illustrert med et bilde av Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann - og kan leses som at lagene stiller på like vilkår.

Ser vi bort fra det rent fotballtekniske, er det også én ting til Ronaldo blir rost for før finalen. Nærmere bestemt hans menneskelige sider under mesterskapet.

Det startet på en arrogant måte, der han ikke ville bytte drakt med Islands viking - Aron Gunnarsson - etter oppgjøret i gruppespillet. Men siden har han nærmest strødd om seg med kyss, klapp og klem før og etter kamper.

- Medmennesket Ronaldo, skriver den tyske storavisa Bild.

- I EM har han vist et større hjerte enn det vi har gitt ham ros for, heter det videre.

Kjærlig

Eksemplene er mange: Blant annet la han to kjærlige armer rundt Gareth Bale etter 2-0-seieren i semifinalen.

GODT HUMØR: Denne gutten, en frivillig på Stade de Lyon, sneik seg med på lagbildet til Portugal. Det syntes Cristiano Ronaldo bare var festlig. Foto: NTB Scanpix
GODT HUMØR: Denne gutten, en frivillig på Stade de Lyon, sneik seg med på lagbildet til Portugal. Det syntes Cristiano Ronaldo bare var festlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre reagerte han med latter og humor da en av de frivillige på Stade de Lyon - før semfinalen mot Wales - sneik seg med på Portugals lagbilde.

Ronaldo klappet gutten på hodet, og lot ham få gjennomføre det som må ha vært hans livs mest spektakulære opplevelse.

Enda et eksempel:

Da bryske vakter sto klare til å kaste seg over en inntrenger etter kampen mot Østerrike, ga Ronaldo et avvæpnende tegn: Denne selfien skal han få gjennomføre. Så la han hånda rundt inntrengeren og sørget for at selfien ble gjennomført.

Selvsentrert

På banen er Ronaldo blitt beskyldt for å være selvsentrert og ikke juble når andre enn ham selv scorer. Dette avviste NRK-ekspert Tom Nordlie i et intervju med Dagbladet 24. juni.

- Folk er ute etter å plukke på ham hele tida. Men nordmenn har ikke fasiten på hvordan folk skal oppføre seg, påpekte Nordlie.

SMIL: Cristiano Ronaldo viftet vekk vaktene og lot en baneinntrenger ta en selfie. Foto: NTB Scanpix
SMIL: Cristiano Ronaldo viftet vekk vaktene og lot en baneinntrenger ta en selfie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- NRK hadde et kamera på ham under kampen mot Østerrike. Jeg ble imponert over konsentrasjonen, bevegelsene, vinnerinstinktet og måten han oppmuntret lagkameratene på.

Ronaldo har aldri tidligere vunnet noe med Portugal. Gjør han det søndag kan det bli enda mer kyss, klapp og klem. Men han ser ikke på Portugal som favoritter, går det fram av et intervju med uefa.com.

- Fantastisk lag

- Frankrike har et fantastisk lag. De spiller godt og er de største favorittene etter min mening, sier han.

- De spiller på hjemmebane og det er en stor fordel. Hele landet kommer til å støtte dem i finalen. Men alt kan skje. Vi har forberedt oss godt. Ingen har slått oss siden turneringen startet. Det håper jeg heller ikke Frankrike gjør. Det blir en tøff kamp for begge lag, sier Ronaldo.

FINALEDUELL: Ingen tvil om hvilke spillere som har hovedrollen i EM-finalen, ifølge den franske sportsavisa L'Equipe: Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann. - På like vilkår, lyder tittelen på lørdagens førsteside.
FINALEDUELL: Ingen tvil om hvilke spillere som har hovedrollen i EM-finalen, ifølge den franske sportsavisa L'Equipe: Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann. - På like vilkår, lyder tittelen på lørdagens førsteside. Vis mer