Ronaldos overvekt skyldtes lavt stoffskifte

- Nå ser han ut som en modell.

(Dagbladet.no): Den brasilianske superspissen Ronaldo har gjerne vært sammen med fotomodeller. Nå ser han ut som en ifølge Milan-trener Carlo Ancelotti.

- Dere får se ham snart, veldig snart. Det vil bli en overraskelse for alle. Han ser ut som en modell, sier Ancelotti til Gazzetta dello Sport i dag ifølge nyhetsbyrået AP.

Ronaldo var lenge regnet som verdens beste fotballspiller, men har de siste årene måttet tåle mye kritikk for liten bevegelighet og mange ekstra kilo på kroppen.

Stoffskifte-sykdom

Det har vært spekulert mye i om Ronaldo på sine eldre dager - han fyller snart 31 år - har blitt for glad i det søte stjerneliv.

Nå sier legene til Milan at så ikke er tilfellet. Ronaldos ekstra kilo skyldes sykdom.

De hevder Ronaldo lider av hypotyreose, en sykdom som gjerne kalles lavt stoffskifte. Det er forårsaket av nedsatt utskillelse av hormonet tyroksin, som produseres i skjoldbruskkjertelen.

Nå har Milan-legene gitt ham medisinsk behandling for sykdommen, og informert den italienske olympiske kommité og Verdens antidopingbyrå (Wada) om dette.

DOBBELTHAKE: Ronaldo fotografert under trening med Real Madrid i fjor høst. Rund og god i kjakene. Foto: Reuters/Scanpix
DOBBELTHAKE: Ronaldo fotografert under trening med Real Madrid i fjor høst. Rund og god i kjakene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Har gått ned 5,5 kilo 

Ronaldo ble veid inn til Milans sesongoppkjøring på 95,5 kilo, men skal nå være nede i 90 blank. Målet er å ta av to-tre kilo til og dermed være tilbake på matchvekta han hadde da han kom til Inter Milan fra Barcelona for ti år siden.

- Han kommer til å få en stor sesong. Han er veldig motivert, han ønsker virkelig å vise at han fortsatt er verdens beste spiss, sier Ancelotti.

Ronaldo vil gå glipp av sesongens første kamper på grunn av en kneskade, men er i år aktuell for Champions League for Milan.

Da klubben vant troféet i fjor, var brasilianeren tilskuer ettersom han hadde spilt mesterliga-fotball for Real Madrid tidligere i sesongen.

Ronaldos overvekt skyldtes lavt stoffskifte
MER HÅR: Ronaldo fotografert 23. juli. I løpet av sommerens treningsperiode skal han ha tatt av 5,5 kilo. Trener Carlo Ancelotti mener vi vil bli overrasket når vi får se Ronaldo igjen.
TILBAKE TIL MATCHVEKTA: Milan regner med å få Ronaldo tilbake til matchvekta fra glansdagene hos byrivalen Inter - her i mai 1999.